Sappee 18.8.2024

Eveliina Taka aloittaa maailmancup-kauden Uuden-Seelannin Cardronasta

Kuva: Henri Laakkonen
Lumilautailun maailmancup käynnistyy slopestylellä.

Lumilautamaajoukkueen rovaniemeläinen Eveliina Taka aloittaa maailmancup-kautensa tänä vuonna Uuden-Seelannin Cardronassa slopestylen parissa. Kisat käynnistyvät naisten osalta 31. elokuuta, jolloin Taka aloittaa kisakautensa ensimmäistä kertaa Uudesta-Seelannista. Hän on kisan ainut suomalainen.

  • Kauden ensimmäinen kisa on aina jännä, eikä Epulla ole vielä montaa slopestylen maailmancup-starttia takana, joten on tässä ekstralatausta. Hyvillä mielin voidaan kisoihin lähteä, sillä kesä on Epulla mennyt hyvin ja työtä on tehty. Bägillä (hyppyjen kuivaharjoitteluun tarkoitettu alastulospatja) on käyty ja lumellakin Zermattissa Sveitsissä, kertoo maajoukkueen päävalmentaja Jussi Räsänen.

Uuteen-Seelantiin kokoontuvat useat joukkueet harjoittelemaan alkukaudesta, joten kovia laskijoita on paikalla myös Cardronassa. Mielenkiintoisista kisaan ilmoittautuneista laskijoista mainittakoon ainakin Mia Brookes, Kokomo Murase ja viime kauden loukkaantuneena ollut Zoi Sadowski-Synnott. Hyvää laskemista voi odottaa myös olosuhteiden osalta:

  • Cardronassa on hyvän kuuloinen rata. Siinä on monipuolista ja isoa vetämistä – sivuhyppyreitäkin. Askel kerrallaan valmistaudutaan kohti kisaa, Räsänen jatkaa.

Uudessa-Seelannissa kisataan nyt ensimmäistä kertaa maailmancupissa sitten pandemian. Naisten karsinnat kisataan lauantaina ja finaali sunnuntaina.

Kisan livelähetykset: https://www.wintergamesnz.kiwi/copy-of-watch-parkpipe-live

Maajoukkueen viralliset kumppanit ovat Kuoma, SkiOne ja Ruka.