Levi 15.10.2024

Maailmancup käynnistyy big airin osalta Churissa

Kalle Järvilehto.
Sveitsin big airissa mukana Järvilehto ja Taka.

Lumilautailun maailmancup jatkuu ensi viikolla näyttävällä kisalla, kun kauden ensimmäinen big airin maailmancupin kilpailu kisataan osana Big Air Chur -kaupunkifestivaalia Sveitsin Churissa. Luvassa on jälleen kymmeniätuhansia katsojia ja kovaa tasoa. Suomesta kisaan osallistuvat Kalle Järvilehto ja Eveliina Taka.

Viime vuonna suomalaiset jäivät finaalien ulkopuolelle, mutta sitä edellisellä kerralla Järvilehto oli hienosti seitsemäs. Kisa lasketaan haastavassa telinehyppyrissä, jossa erot ovat pieniä ja onnistumisen on mentävä täydellisesti nappiin finaaliin päästäkseen.

Taka sijoittui viime kerralla kymmenenneksi jääden niukasti finaalin ulkopuolelle. Sijoitus on edelleen hänen parhaansa big airin maailmancupissa. Järvilehdon viime vuoden sijoitus oli 27.

– Kauden ensimmäinen big air Churissa tulossa. Sää siellä aina aiheuttaa hieman haasteita, kuten myös lämpimässä säässä tehty tekolumi. Puolet vauhdinotosta on muovimattoa, mikä myös on hieman erikoinen ratkaisu kun puhutaan lumilautakisasta. Kalle ja Eveliina ovat sinne lähdössä, ja on mielenkiintoista nähdä miten siellä menee. Onnistumisia omissa tempuissa lähdetään hakemaan, ja katsotaan sitten mitä tapahtuu, päävalmentaja Jussi Räsänen kommentoi.

Churin kilpailu lasketaan lumilautailun osalta kokonaisuudessaan lauantaina 19.10., ja kisan finaali on nähtävissä suorana lähetyksenä Yle Areenasta klo 20.55 alkaen.

Maajoukkueen viralliset kumppanit ovat Blistex, Ruka ja SkiOne.