Levi 15.10.2024

Levi pidentää talvea: laskuaikaa yli 7 kuukautta!

Levin talvi on ennätyspitkä. Laskettelukausi alkoi 4.10.2024 ja kauden viimeiset kurvit on tarkoitus piirtää rinteeseen 18.5.2025. Levin talvi on ennätyspitkä. Laskettelukausi alkoi 4.10.2024 ja kauden viimeiset kurvit on tarkoitus piirtää rinteeseen 18.5.2025.
Jo nyt tiedetään, että talvi 2024–2025 on ennätyksellisen pitkä. Ainakin Levillä. Kausi alkoi 4. lokakuuta ja jatkuu aina toukokuun 18. päivään asti. Esittelemme keskuksen seitsemän tärkeintä kohokohtaa.

Levillä ei kuunnella säätieteilijöiden ennusteita, vaan laitetaan tilastot uusiksi. Talvi kestää nyt jopa seitsemän kuukautta. Pitkään talveen mahtuu monta uutuutta ja kohokohtaa. Poimimme niistä seitsemän.

1. Uusi tuolihissi – Levi Six

Kauden näkyvin ja odotetuin uutuus on tuliterä tuolihissi rinteille numero 6 – siitä myös hissin nimi Levi Six.

Moni pitää Koillisrinteitä tunturin parhaina mäkinä, mutta ovat karttaneet aluetta karun ankkurihissin takia. Joulukuusta 2024 lähtien viettävistä rinteistä pääsee nauttimaan entistä mukavammin, kun ylös nostaa nopea kuomullinen tuolihissi.

Koillisrinteiden alueen modernisointi käynnistettiin jo 2021, jolloin rinne 6.1 profiloitiin uudelleen ja sinne asennettiin LED-valaistus sekä automaattiset lumitykit. Uusitun lumetusjärjestelmän ansiosta rinne saadaan avattua laskijoille entistä nopeammin.

Levi Six -tuolihissi edustaa uusinta teknologiaa. Suojakuvullisen hissin muotoillut istuimet ovat tavallista leveämpiä ja lämmitettyjä. Tuolihissi on varusteltu myös heilahduksen vaimentimella, joka lisää käyttöpäiviä myös tuulisilla keleillä.

Levi Six -hissin pituus on yli kilometri ja matka ala-asemalta ylös kestää alle kolme ja puoli minuuttia. Hissin kapasiteetti on 3 000 henkilöä tunnissa.

Kevään viimeiset laskut lasketaan todennäköisesti juuri Koillisrinteillä, sillä Levi Six pyörii aina 18.5.2025 saakka.

Lue myös: Levi Six – uusi tuolihissi tuo nopeat nousut toiselle puolelle tunturia

2. Marraskuun maailmancup on juhlakisa

Pujottelun maailmancup alkaa Leviltä 15.–17.11.2024. Kisassa on tällä kertaa poikkeuksellisen paljon juhlatunnelmaa, sillä ensimmäisestä Levin maailmancupista tulee nyt kuluneeksi 20 vuotta. Lisäksi maailmancup-pisteistä mittelöi nyt muutaman vuoden tauon jälkeen myös mieslaskijat.

Levi on vakiinnuttanut paikkansa maailmancup-kisojen järjestäjänä erityisesti lumivarmuutensa ansiosta. Säilölumen ansiosta on varmaa, että Levillä voidaan aina kisata marraskuun puolivälissä. Nyt Levillä on varastoitu viime kauden lunta ennätykselliset 260 000 kuutiometriä!

Kisoille antaa mukavan lisämausteen Marcel Hirsherin ja Lukas Braatenin paluu maailmancup-kiertueelle. Hirscher edustaa nyt Belgiaa ja Braaten Brasiliaa.

Tästä on jo 20 vuotta! Tanja Poutiainen juhlii ensimmäistä maailmancup-voittoaan Suomen ensimmäisessä alppihiihdon maailmancupissa.

3. Kansainvälinen harjoituskeskus

Kausi alkoi Glacierin rinteillä 4.10.2024. Aloitusviikonloppuna rinteen reunaan rakennetussa kumpareikossa oli jo freestyle-maajoukkueita treenaamassa. Glacier tarjoaa harjoitusolosuhteet myös ratalaskijoille.

Erinomaisten olosuhteiden ansiosta Levin rinteillä näkyykin jo syyskuukausina maailman parhaita alppihiihtäjiä. Loka-marraskuussa 2024 Levin rinteillä treenaa peräti 150 harjoitusryhmää yli kolmestakymmenestä maasta.

4. Lisää valoa

Myös maailmancup-näyttämönä toimiva Levi Black on aina ollut hyvin valaistu. Nyt hyvää on laitettu paremmaksi, sillä valaistus on uudistettu täysin kesän 2024 aikana.

Levi Blackin valaistuksesta vastaa nyt 280 modernia ja erittäin tehokasta LED-valaisinta. Valaistus on portaattomasti säädettävä ja siinä on erilaisia valaistusohjelmia, joilla saadaan näyttävyyttä kisa-alueelle – jopa ulkomaisten turistien kaipaamat revontuliefektit.

Levin Blackissa oli jo ennestään keskimääräistä paremmat valot. Kaudesta 2024–2025 lähtien lasketaan entistä kirkkaammin ja tasaisemmin valaistussa rinteessä.

5. Turvallisempia alastuloja

Hyppyjään hioville lumilautailijoille sekä freeski-laskijoille kauden paras uutinen lienee Eturinteille tuleva alastulopatja.

Ilmatäytteinen patja on toivottu lisä lumilautailijoiden ja freeski-laskijoiden harjoitteluun, sillä se mahdollistaa hyppyjen harjoittelun turvallisessa ympäristössä. Tavoite on saada alastulopatja laskijoiden käyttöön marraskuun 2024 aikana.

6. Etelärinteiden palvelut paranevat

Etelärinteiden alue on perheiden ja leppoisista laskuista nauttivien suosikki.

Leevilandian alue on kesän 2024 aikana saanut uuden metsälaskumäen. Siellä pääsee laskemaan värivalojen loisteessa. Kaudella 2023–2024 avattuun Leevin Kotipesä -sisätilaan on tuotu lisäaktiviteetteja. Sisätiloissa voi pelailla ja harjoittaa tasapainoaan entistä monipuolisemmin.

Alueen ruuhkia helpottamaan ala-aseman tuntumaan valmistuu useita satoja uusia parkkipaikkoja. Omaa autoa ei kuitenkaan tarvita, sillä skibussi kulkee Etelärinteiden alueelle entistä tiheämmin.

Etelärinteillä on lapsiperheiden suosima Leevilandia.

6. Uusi rinneravintola Levi West Pointille

Keväthangilla 2025 tunturiin aukeaa uusi rinneravintola. West Pointin ala-aseman viereen nouseva bistro-tyylisessä ravintolassa nautitaan ruoka-annoksista kevätauringon valossa. Bistron tiloista aukeavat näkymät Levi Westin rinteille.

Pysy ajan tasalla alamäkimaailman tapahtumista, tilaa Ski.fi-uutiskirje!

Luitko jo nämä?

Talma on parkkilaskijoiden suosiossa. Keskuksen toimitusjohtaja Aleksi Vesimäki testaamassa reilien luistoa.
Vihti Ski Centerin toimitusjohtaja Sami Uotila on panostanut lumeen ja lumetusjärjestelmiin. Laskettelukausi 2024–2025 on tarkoitus käynnistää säilölumen avulla jo lokakuussa.
Tästäkin voi laittaa vielä paremmaksi. Rukan suosittu parkki on muokattu vastaamaan maailmancupin vaatimuksia.
Ylläksen bike parkissa näkyy ammattitaito, tyyli ja laatu, ja sen takia keskus pääsi nostamaan Vuoden Bike Park 2024 -palkinnon.
Mikä bike park ansaitsee halutun ja himoitun palkinnon? Osallistu valintaan ja voit voittaa kausikortin!
Porilaiset sen todistavat: 30 metriä on riittävä korkeusero monipuoliselle bike parkille.
Heinäkuussa 2024 avattu Pyhä Flow on pitkä ja monipuolinen bike park -reitti. Sen erityispiirre on monipuolisuus ja hienot maisemat.
Levillä on jo vuosia pyöräilty myös alamäkeen. Kesällä 2024 tunturissa alkaa kehitysprojekti, jonka tarkoitus on nostaa Levin maastopyöräilytarjonta uudelle tasolle.
Alamäkipyöräily on tempaissut Katja Ståhlin mukaansa. Varsinaisia tavoitteita laji ei kuitenkaan Katjalle aseta. ”Haluan vain nauttia ja vetää mäessä hyvällä fiiliksellä.”
Ylläs Flow -reitti avattiin alkusyksystä 2023 ja siitä tuli heti pyöräilijöiden suursuosikki.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Levin kausi starttasi aurinkoisena viikonloppuna 6.–7. lokakuuta 2023.

Levin uutuudet houkuttelevat laskettelijoita ympäri maailmaa

Keskusuutiset
Sirkan kylässä sijaitsevalla Levitunturilla avattiin vuonna 1964 Eturinteen alueella pujottelurinne ja kapulahissi. Levin kehitys kansainväliseksi talvimatkailukeskukseksi oli alkanut. Kuva: Levi Ski Resort

Mikä tapahtuu Levillä, näkyy kaikkialla – Suomen suurin 60 vuotta

Keskusuutiset
Levin rinteelle 6.1 tehtiin vuonna 2021 automaattilumetus ja LED-valaistus. Koillisrinteiden kehitys huipentuu kaudelle 2024–2025 valmistuvaan Levi Six -tuolihissiin.

Levi Six – uusi tuolihissi tuo nopeat nousut toiselle puolelle tunturia

Keskusuutiset