Sappee 26.7.2024

Uusi vuosi alamäessä

Joulukuu 2015 on ollut eteläisessä Suomessa harvinaisen lämmin, mutta vihdoin tuli pakkaset! Nyt laskemaan pääsee monessa hiihtokeskuksessa.

Vihdoin talvi saapui eteläiseenkin Suomeen! Pakkasten myötä hiihtokeskukset ovat päässeet tykittämään rinteitä kuntoon. Nyt lasketaan jo esimerikiksi Hirvensalossa, Talmassa ja Vihdissä. Rinnetietoja kannattaa seurata ahkerasti sivuiltamme sekä keskusten Facebook-sivuilta.

Vuoden vaihtuessa rinteissä tapahtuu paljon. Keskiviikkona 30.12.2015 pääsee kokeilemaan ratalaskutaitojaan koko perheen Suomi Slalom -kisassa Saariselällä. Samana päivänä on Sallassa mahdollista testata Nordican ja Blizzardin suksia.

Uuden vuoden aattona 31.12.2015 voi kokea soihtulaskun tunnelmaa Ylläksellä ja Iso-Syötteellä. Ylläksen perinteinen uuden vuoden soihtulasku lasketaan hiihtokoulun johdolla Eturinteiden päältä. Kaikki ovat tervetulleita mukaan laskemaan ja seuraamaan upeaa liekkijonoa! Mukaan laskemaan haluavat kokoontuvat kello 16.00 Y1-rakennuksen edessä. Lasku alkaa puoli viideltä.

Iso-Syötteellä soihdut jaetaan laskijoille lipputoimiston edessä kello 23.30. Vuosi vaihtuu upeasti rinteessä, sillä soihtulaskun alkaa kello 23.55. Heti vuoden vaihteessa on myös hieno ilotulitus.

Ilotulitus ja uuden vuoden vastaanotto on luvassa myös Himoksella.

Vuosi 2016 käynnistyy vauhdilla, kun 1. tammikuuta on vuorossa Audi Rinnerieha Vuokatissa. Lauantaina 2.1.2016 Sappeella pääsee testaamaan Salomonin uusia välineitä.

Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Levillä on jo vuosia pyöräilty myös alamäkeen. Kesällä 2024 tunturissa alkaa kehitysprojekti, jonka tarkoitus on nostaa Levin maastopyöräilytarjonta uudelle tasolle.
Alamäkipyöräily on tempaissut Katja Ståhlin mukaansa. Varsinaisia tavoitteita laji ei kuitenkaan Katjalle aseta. ”Haluan vain nauttia ja vetää mäessä hyvällä fiiliksellä.”
Ylläs Flow -reitti avattiin alkusyksystä 2023 ja siitä tuli heti pyöräilijöiden suursuosikki.
Rukalla on kova tahto saada uusia pyöräilijöitä alamäkeen, joten keskuksessa panostetaan jatkossakin helppouteen ja turvallisuuteen.
Alamäki sopii ihan kaikille. Tahko Mini Mountain innostaa kaiken ikäiset ja kokoiset alamäkipyöräilyyn.
Bike park -päivä on mainio hetki tutustua laskettelun ja lumilautailun kesäiseen serkkuun, eli alamäkipyöräilyyn. Keskiviikkona 26.6.2024 on useassa keskuksessa tarjouksia lipuista, varusteista ja opastuksesta.
”Laajiksessa on se hyvä puoli, että reiteiltä löytyy mahdollisuuksia rauhalliseen tutustumiseen. Vauhtia voi sitten kasvattaa taitojen karttuessa”, sanoo Laajiksen kantaporukkaan kuuluva Hannu Pohjolainen (kuvassa vasemmalla).
Koko bike parkista löytyy hienosti rakennettuja flow-reittejä.
Sappee Bike Parkissa on panostettu monipuolisiin suorituspaikkoihin ja laajaan palvelutarjontaan pyöräilijöille.
Ellivuori bike park on tunnettu järvimaisemasta ja metsäisistä enduro-reiteistä.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Hiihtokeskusten joulusesonki vaikuttaa lupaavalta

Keskusuutiset

Tämän takia hiihtokeskuksissa on lunta ja kunnon talvi

Keskusuutiset

Tämän takia laskettelu on parasta

Laskettelu