Sappee 13.7.2024

Uusi alppihiihtoseura pääkaupunkiseudulle

Helsinki Ski Club syntyi, kun Slalom-Seura ja Espoo Slalom yhdistyivät.
Pääkaupunkiseudulla toimineet seurat, vuonna 1941 perustettu Slalom-Seura ry ja Espoo Slalom ry (perustettu 1987), ovat yhdistäneet toimintansa. Uuden seuran nimi on Helsinki Ski Club ry ja sen kotirinne on Vihti Ski Center.

Helsinki Ski Clubilla on kaksi päätoimista ammattivalmentajaa. Lisäksi jokaisella ikäluokalla on vastuuvalmentaja ja heidän apunaan ryhmävalmentajat. Valmennustoiminta on ympärivuotista.

”Helsinki Ski Club tekee pitkäjänteistä nuorisotyötä, ja tarjoaa jäsenilleen erinomaista kansallisen seuratason alppihiihtovalmennusta. Jokainen nuori ja aikuinen voi urheilla omien tavoite- ja taitotasojensa mukaan, ” Helsinki Ski Clubin toiminnanjohtaja Ville Kainulainen kertoo.

Seura on kuitenkin vahva myös kilpaurheilussa, ja Ville Kainulainen kertookin tavoitteeksi olla SM-mitaleilla laskettuna Suomen menestynein juniorialppihiihtoseura. Helsinki Ski Club haluaa tuottaa myös aiempaa enemmän lahjakkaita nuoria alppihiihtäjiä alppikouluihin, maajoukkueisiin ja aina maailman huipulle asti.

Lisätietoja Helsinki Ski Club ry:n toiminnasta seuran verkkosivuilta: http://www.helsinkiskiclub.fi ja lehdistötiedotteesta.

Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Levillä on jo vuosia pyöräilty myös alamäkeen. Kesällä 2024 tunturissa alkaa kehitysprojekti, jonka tarkoitus on nostaa Levin maastopyöräilytarjonta uudelle tasolle.
Alamäkipyöräily on tempaissut Katja Ståhlin mukaansa. Varsinaisia tavoitteita laji ei kuitenkaan Katjalle aseta. ”Haluan vain nauttia ja vetää mäessä hyvällä fiiliksellä.”
Ylläs Flow -reitti avattiin alkusyksystä 2023 ja siitä tuli heti pyöräilijöiden suursuosikki.
Rukalla on kova tahto saada uusia pyöräilijöitä alamäkeen, joten keskuksessa panostetaan jatkossakin helppouteen ja turvallisuuteen.
Alamäki sopii ihan kaikille. Tahko Mini Mountain innostaa kaiken ikäiset ja kokoiset alamäkipyöräilyyn.
Bike park -päivä on mainio hetki tutustua laskettelun ja lumilautailun kesäiseen serkkuun, eli alamäkipyöräilyyn. Keskiviikkona 26.6.2024 on useassa keskuksessa tarjouksia lipuista, varusteista ja opastuksesta.
”Laajiksessa on se hyvä puoli, että reiteiltä löytyy mahdollisuuksia rauhalliseen tutustumiseen. Vauhtia voi sitten kasvattaa taitojen karttuessa”, sanoo Laajiksen kantaporukkaan kuuluva Hannu Pohjolainen (kuvassa vasemmalla).
Koko bike parkista löytyy hienosti rakennettuja flow-reittejä.
Sappee Bike Parkissa on panostettu monipuolisiin suorituspaikkoihin ja laajaan palvelutarjontaan pyöräilijöille.
Ellivuori bike park on tunnettu järvimaisemasta ja metsäisistä enduro-reiteistä.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Soveltava alppihiihto mahdollistaa laskettelun kaikille

Laskettelu

Esittelyssä talven kiinnostavimmat laskettelusukset

Laskettelu
Kalle Palander kunnioittaa hiihtoresortten lumetusosaamista. ”Rinteet on saatu kuntoon järjettömällä työmäärällä. Onneksi ihmiset alkavat pikkuhiljaa ymmärtämään, että lumi ei synny itsestään”, Palander huomauttaa.

Kalle Palander – lumen lähettiläs

Keskusuutiset