Sappee 13.7.2024

Lady Camp tuo taitoa ja antaa itseluottamusta

Lady Campin päätöspäivänä vieraillaan Tahkolla. Kuva: Jukka Pelkonen
Kasurilan Hiihtokoulun läpi talven jatkuva Lady Camp kehittää perustaitoja, antaa itseluottamusta ja ohjaa kohti hauskaa ja urheilullista laskutapaa.

Kasurilan Hiihtokoulu järjesti ensimmäisen Lady Campin vuonna 2010.

”Muutama rouva ratalaskuryhmässä toivoi, että naisille järjestettäisiin omia taitokursseja”, kertoo Kaisa Kajan, joka on ollut opettajana jokaisella Lady Campilla.

Lady Camp tarjoaa oppia seitsemänä iltana tammikuun alusta helmikuun loppuun. Kasurilan kurssin kruunaa koko päivän retki Tahkolle.

”Perustaidot on hyvä osata jo kurssille tullessa. Alussa käydään läpi tasapainoa, suksella seisomista, kääntämistä ja kuormittamista. Tehostamme opetusta käyttämällä videoita ja klinikointia.”

Kurssin loppupuolella tutustutaan myös ratalaskuun softikeppien avulla. Tavoitteena on päästä hauskaan ja urheilulliseen laskuun.

Säännöllinen ja ohjattu harjoittelu tuo nopeasti tuloksia.

”Jatkuvuus on tärkeää – talven mittaan tulee paljon toistoja ja rutiinia. Mukavan porukan ansiosta rinteeseen on kiva palata joka viikko.”

Lady Camp Tahkolla, johdossa kurssin opettajat Kaisa Kajan ja Kati Koskinen. Kuva: Jukka Pelkonen
Lady Camp Tahkolla, johdossa kurssin opettajat Kaisa Kajan ja Kati Koskinen. Kuva: Jukka Pelkonen

Jokaisessa Lady Camp -ryhmässä on kaksi opettajaa, molemmat tietysti naisia. Kaisa Kajanin kumppanina on ollut Kati Koskinen.

”Kahden opettajan käyttö mahdollistaa sen, että kukaan ei jää kelkasta. Monet arvostavat sitä, että opettajina on naisia. Usein naiset kokevat ehkä olevansa arempia kuin miehet. Heillä on kurssilla turvallinen olo, koska opettaja ymmärtää heitä varmasti.”

Kurssille tulee usein laskijoita, jotka palaavat rinteeseen pitkän tauon jälkeen.

”Moni on laskenut aikaisemmin, mutta harrastus on jäänyt tauolle, kun lapset ovat olleet pieniä. Nyt he sitten haluavat takaisin rinteeseen yhdessä perheen kanssa. Toiset taas haluavat uuden harrastuksen.

Joillekin voi riittää se, että tutustuu uudenlaisiin lasketteluvälineisiin.”

Taitojen kehittymisen ohella Lady Camp palkitsee liikunnan ilolla.

”Monelle perheenäidille oma aika on tärkeä asia. On sanottu, että tämä on mun juttu, kun saan ulkoilla. Erään kurssilaisen mies oli sanonut, että on hienoa nähdä, kun tulet aina kotiin iloisella mielellä!”

Lady Camp Kasurilassa: Maanantaisin 9.1.-20.2.2017 (7 kurssipäivää) klo 18.00-20.00.

Lady Camp Tahkolla: Kuuden tunnin kurssi joka lauantai talvella 2017.

Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Levillä on jo vuosia pyöräilty myös alamäkeen. Kesällä 2024 tunturissa alkaa kehitysprojekti, jonka tarkoitus on nostaa Levin maastopyöräilytarjonta uudelle tasolle.
Alamäkipyöräily on tempaissut Katja Ståhlin mukaansa. Varsinaisia tavoitteita laji ei kuitenkaan Katjalle aseta. ”Haluan vain nauttia ja vetää mäessä hyvällä fiiliksellä.”
Ylläs Flow -reitti avattiin alkusyksystä 2023 ja siitä tuli heti pyöräilijöiden suursuosikki.
Rukalla on kova tahto saada uusia pyöräilijöitä alamäkeen, joten keskuksessa panostetaan jatkossakin helppouteen ja turvallisuuteen.
Alamäki sopii ihan kaikille. Tahko Mini Mountain innostaa kaiken ikäiset ja kokoiset alamäkipyöräilyyn.
Bike park -päivä on mainio hetki tutustua laskettelun ja lumilautailun kesäiseen serkkuun, eli alamäkipyöräilyyn. Keskiviikkona 26.6.2024 on useassa keskuksessa tarjouksia lipuista, varusteista ja opastuksesta.
”Laajiksessa on se hyvä puoli, että reiteiltä löytyy mahdollisuuksia rauhalliseen tutustumiseen. Vauhtia voi sitten kasvattaa taitojen karttuessa”, sanoo Laajiksen kantaporukkaan kuuluva Hannu Pohjolainen (kuvassa vasemmalla).
Koko bike parkista löytyy hienosti rakennettuja flow-reittejä.
Sappee Bike Parkissa on panostettu monipuolisiin suorituspaikkoihin ja laajaan palvelutarjontaan pyöräilijöille.
Ellivuori bike park on tunnettu järvimaisemasta ja metsäisistä enduro-reiteistä.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat