Sappee 13.7.2024

Arctic Weekend käynnistää laskutapahtumien sarjan

Arctic Weekend on monipuolinen laskutapahtuman Rovaniemellä 26.–28.10.2018. Kuva: Simo Vilhunen
Laskukansan tapahtumakalenteri täyttyy nyt vauhdilla. Ensimmäinen laskettelijat ja lautailijat yhteen kokoava tapahtuma on Rovaniemellä 26.–28.10.2018 järjestettävä Arctic Weekend.

Arctic Weekend on laskukansan kauden avajaisfestari. Nyt toista kertaa järjestettävä tapahtuma levittäytyy Rovaniemelle 26.–28.10.2018. Tänä vuonna tapahtumapaikkoja on peräti kolme: Intersport Rovaniemi, Kahvila Kauppayhtiö ja Kultuuritalo Korundi.

Välinevinkkejä ja ensi-iltoja yöhön asti

Arctic Weekend tuo yhteen välineet, leffat, bileet ja lajikulttuurin. Tällä kertaa myös juniorit ja naislaskijat ovat entistä paremmin esillä. Lisäksi tapahtumassa on viime vuotta enemmän keskustelevaa ohjelmaa, kuten paneelikeskusteluja sponsoroinnista ja matkailun tulevaisuudesta.

Viikonloppu starttaa välineinfolla, kun Kama Workshopissa ammattilaiset antavat vinkkejä laskuvälineiden käyttöön, huoltamiseen ja hankintoihin.

Ilta jatkuu Kahvila Kauppayhtiöllä Pyhän isännöimässä illassa. Ensin fiilistellään laskujuttuja hyvässä keruassa ja illan kruunaa newschool-porukka Keeshlifen ja Labyrinth Crew -snoukkajengin tuoreiden laskuleffojen ensi-illat.

Arctic Weekendin päätapahtuma on lauantaina Kulttuuritalo Korundissa, missä ohjelmaa on aina neljään asti aamuyöllä. Sunnuntaina kokoonnutaan vielä Hostel Cafe Kodin brunssille.

Ammattilautailija Antti Autti on yksi Arctic Weekendin järjestäjistä. Tänä vuonna tapahtumaviikonlopussa nähdään myös Antti Autin uusi Closer-lyhytelokuva. Kuva: Simo Vilhunen

Tapahtumavinkit Arctic Weekendiin

Tarinoita sponsoroinnista: Mitä sponsorointi on nykypäivänä, entä miten se on muuttunut? Keskustelemassa ovat ammattilumilautailija Antti Autti, Burton Snowboardsin pitkäaikainen maahantuoja Markus Aarni, mm. Enni Rukajärveä ja Roope Tonteria manageroiva Satu Järvelä, Newschool-Pro Antti Ollila sekä Jussi Väätäinen Rukan markkinoinnista.

Paneelikeskustelussa Lapin talvien ja matkailun muutos: Matkailualan ammattilaiset, talviurheilun harrastajat, tutkijat ja poliitikot keskustelevat talvien sekä matkailun muutoksesta.

Laskuleffat: Vapaalasku- ja freestyle-leffoja niin suksilla kuin laudalla esitetään kahdella näyttämöllä: Arctic Weekend -teatterissa sekä Korundisalissa.

Ruka X Arctic Weekend -stipendi: Arctic Weekend lahjoittaa yhteistyössä Ruka hiihtokeskuksen kanssa tuhannen euron arvoisen stipendin juniorille, joka kokee tarvitsevansa taloudellista tukea harrastuksensa kehittämiseen. Stipendiä voi hakea niin suksilla kuin laudalla laskeva nuori. Hakemuksen yksityiskohdat löytyy tapahtuman sivuilta.

Lumimaa: Korundin pihaan rakennetaan lumesta alue, jossa toimii Burton Riglet Park, lastenmaa, sekä avoimet reilisessarit. Illalla alueen valtaa Reilireivit-laskutapahtuma, jossa kotimaisen lumilautailun ja newschoolin kärkinimet esittelevät osaamistaan diskovaloilla tehostetulla areenalla.

Lue lisää tapahtumasta Arctic Weekendin blogista

Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Levillä on jo vuosia pyöräilty myös alamäkeen. Kesällä 2024 tunturissa alkaa kehitysprojekti, jonka tarkoitus on nostaa Levin maastopyöräilytarjonta uudelle tasolle.
Alamäkipyöräily on tempaissut Katja Ståhlin mukaansa. Varsinaisia tavoitteita laji ei kuitenkaan Katjalle aseta. ”Haluan vain nauttia ja vetää mäessä hyvällä fiiliksellä.”
Ylläs Flow -reitti avattiin alkusyksystä 2023 ja siitä tuli heti pyöräilijöiden suursuosikki.
Rukalla on kova tahto saada uusia pyöräilijöitä alamäkeen, joten keskuksessa panostetaan jatkossakin helppouteen ja turvallisuuteen.
Alamäki sopii ihan kaikille. Tahko Mini Mountain innostaa kaiken ikäiset ja kokoiset alamäkipyöräilyyn.
Bike park -päivä on mainio hetki tutustua laskettelun ja lumilautailun kesäiseen serkkuun, eli alamäkipyöräilyyn. Keskiviikkona 26.6.2024 on useassa keskuksessa tarjouksia lipuista, varusteista ja opastuksesta.
”Laajiksessa on se hyvä puoli, että reiteiltä löytyy mahdollisuuksia rauhalliseen tutustumiseen. Vauhtia voi sitten kasvattaa taitojen karttuessa”, sanoo Laajiksen kantaporukkaan kuuluva Hannu Pohjolainen (kuvassa vasemmalla).
Koko bike parkista löytyy hienosti rakennettuja flow-reittejä.
Sappee Bike Parkissa on panostettu monipuolisiin suorituspaikkoihin ja laajaan palvelutarjontaan pyöräilijöille.
Ellivuori bike park on tunnettu järvimaisemasta ja metsäisistä enduro-reiteistä.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Antti Autti kuvasi vapaalaskuelokuvan Pyhällä

Lumilautailu

Arctic Weekend aloittaa talven Rovaniemellä

Keskusuutiset

#laskukaveri Antti Autti

Lumilautailu