Sappee 13.7.2024

Hiihtokeskusten alkukausi ennakoi vilkkaita lomaviikkoja

Puhdas hanki ja huollettu rinne. Laskijan nautinto.
Talviset olosuhteet ovat innostaneet entistä useamman harrastajan rinteisiin. Alkukauden 2010 asiakasmäärät ennakoivat vilkkaita hiihtolomaviikkoja.

Hiihtokeskusten toimialabarometrin mukaan hissilippujen myynti tammikuun 2010 loppuun mennessä on likipitäen viime vuoden tasolla lomapyhien paukkupakkasista huolimatta. Erityisesti Etelä-Suomen hiihtokeskukset ovat saaneet kauden käyntiin keskimäärin neljänneksen viimevuotista paremmin runsaslumisen talven ansiosta.

”Hiihtolomien varaustilanne näyttää jo kohtuullisen hyvältä. Kiristyvä talous näytä vähentäneen harrastamisen vetovoimaa, mutta on vaikuttanut varausaikoihin. Matkalle lähdetään entistä useammin vain muutaman päivän varoajalla, onneksi haja- ja peruutuspaikkoja löytyy edelleen kaikista hiihtokeskuksista”, kertoo Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen toiminnanjohtaja Sari Tollet.

Aloittelevia harrastajia ja lapsiasiakkaita on ollut hiihtokeskuksissa kiitettävästi, mikä on lisännyt hiihtokoulujen ennakkomyyntiä. Palveluita ja lumetusta tehostetaan kaikissa keskuksissa. Suurten matkailukeskusten investoinnit ovat viime vuosina kohdistuneet erityisesti uudistuvaan hissikantaan sekä majoituskapasiteetin lisäämiseen.

”Kasvanut harrastajien määrä luo uskoa toimialan kasvuun myös tulevaisuudessa. Tämä rohkaisee eri yrittäjiä tuotteistamaan perheille moninaisia palveluita myös hiihtokeskusten lähiympäristöön”, Tollet toteaa.

Rinteet ja ladut ovat erinomaisessa kunnossa. Kauden lumetus onnistuttiin tekemään ennätysajassa ja kaikki hiihtokeskukset toimivat käytännössä täydellä kapasiteetilla. Tällä hetkellä lomasään ennusteet näyttävät lupaavalta sääherkän toimialan kannalta.

”Ennusteet lupaavat hiihtolomalaisille kelpo ulkoilusäätä – pikku pakkasta ja valkoisen talven jatkumista”, iloitsee Tollet.

Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Levillä on jo vuosia pyöräilty myös alamäkeen. Kesällä 2024 tunturissa alkaa kehitysprojekti, jonka tarkoitus on nostaa Levin maastopyöräilytarjonta uudelle tasolle.
Alamäkipyöräily on tempaissut Katja Ståhlin mukaansa. Varsinaisia tavoitteita laji ei kuitenkaan Katjalle aseta. ”Haluan vain nauttia ja vetää mäessä hyvällä fiiliksellä.”
Ylläs Flow -reitti avattiin alkusyksystä 2023 ja siitä tuli heti pyöräilijöiden suursuosikki.
Rukalla on kova tahto saada uusia pyöräilijöitä alamäkeen, joten keskuksessa panostetaan jatkossakin helppouteen ja turvallisuuteen.
Alamäki sopii ihan kaikille. Tahko Mini Mountain innostaa kaiken ikäiset ja kokoiset alamäkipyöräilyyn.
Bike park -päivä on mainio hetki tutustua laskettelun ja lumilautailun kesäiseen serkkuun, eli alamäkipyöräilyyn. Keskiviikkona 26.6.2024 on useassa keskuksessa tarjouksia lipuista, varusteista ja opastuksesta.
”Laajiksessa on se hyvä puoli, että reiteiltä löytyy mahdollisuuksia rauhalliseen tutustumiseen. Vauhtia voi sitten kasvattaa taitojen karttuessa”, sanoo Laajiksen kantaporukkaan kuuluva Hannu Pohjolainen (kuvassa vasemmalla).
Koko bike parkista löytyy hienosti rakennettuja flow-reittejä.
Sappee Bike Parkissa on panostettu monipuolisiin suorituspaikkoihin ja laajaan palvelutarjontaan pyöräilijöille.
Ellivuori bike park on tunnettu järvimaisemasta ja metsäisistä enduro-reiteistä.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Aikainen talvi vauhditti hiihtokeskusten alkukautta

Keskusuutiset

Ensimmäinen hiihtolomaviikko täytti hiihtokeskusten odotukset

Keskusuutiset

Hiihtokeskuksissa odotusten mukainen hiihtolomaviikko

Keskusuutiset