Artikkelit

Ajankohtaiset artikkelimme kertovat tuoreimmat tiedot Suomen hiihtokeskuksista, sekä  tarjoavat inspiraatiota ja lisämotivaatiota laskuharrastukseen. Halusitpa sitten oppia näyttäviä temppuja lumilaudalla, kehittää liikkuvuuttasi laskettelukertojen välissä tai saada vinkkejä uuden alamäkilajin alkeista, meiltä löydät hauskoja ja hyödyllisiä juttuja tasostasi riippumatta.

#iloirtirinteestä
Nopeuslaskun maailman cup 11.2.2018 oli Sallassa vauhdikas tapahtuma. Kuvassa kiitää pronssille laskenut Karine Revol Dubouchet. Tiistaina 20.2.2018 Sallassa on testipäivä. Esillä on Atomicin tämän kauden suksiuutuuksia sekä Burtonin huippulautoja. Kuva: Jonne Vaahtera

Rinneraportti viikko 7: lähtölaukaus hiihtolomaan

Laskiaisen mäenlaskuriehoja ja ystävänpäivän kurvailuja seuraa vuoden paras viikko: hiihtoloma. Lunta rinteissä on runsaasti ja suorituspaikat on huippukunnossa. Nyt joukolla mäkeen!

#kehitylaskijana
Maalaisjärkeä kannattaa käyttää rinteessäkin.

Lääkärin reseptit kuinka vältät rinneonnettomuudet

Lasketteluun ja lautailuun kuuluu vauhti. Sen myötä rinteessä tapahtuu toisinaan kaatumisia ja törmäyksiä. Moni rinneonnettomuus olisi kuitenkin vältettävissä. Ortopedi Tero Yli-Kyyny kertoo miten.

#alppihiihto

Koe suomalaislaskijoiden olympiafiilikset Instagramissa

Kattava edustus suomalaislaskijoita kisaa Pyeongchangin olympiarinteillä. Kisoja on helppo seurata valtamedian lähetysten ja raporttien avulla, mutta ehkäpä parhaiten kisatunnelmaan pääsee seuraamalla urheilijoita Instagramissa.

#kehitylaskijana
Kiinnittämättömät lasketteluvarusteet voivat törmäystilanteessa muuttua tappaviksi esineiksi.

Autossa suksesta voi tulla ohjus – kiinnitä tavarat huolella

Autoon mahtuu paljon tavaraa, mikä tekee hiihtolomalle pakkaamisesta huoletonta. Auton kuormaamiseen kannattaa kuitenkin hieman paneutua, sillä huolimattomuus voi olla vaarallista.

#iloirtirinteestä
Serenan iltamäkeen kutsuvat rinteet kuvattuna sunnuntaina 4.2.2018. Kuva: Aki Hirvilammi

Rinneraportti viikko 6: talven taikaa koko maassa

Nyt on talvi kauneimmillaan! Koko maassa on kaunis lumipeite ja aurinko muistuttaa taas olemassaolostaan. Iltamäet kutsuvat ulkoilemaan ja viikonloppuna mäessä vierähtää koko päivä.

#iloirtirinteestä
Real Skifi kuvasi koululaisryhmiä varten hauskan opetusvideon.

Real Skifi teki lasketteluvideon koululaisryhmille

Laskettelupäivä on monelle koululaiselle lukuvuoden odotetuin ja hauskin koulupäivä. Suomen Hiihtokeskusyhdistys ja Real Skifi tuottivat hauskan turvallisuusvideon koululaisryhmille, jotta laskettelupäivä sujuisi hyvin.

#kehitylaskijana
Vinkeistä toimivin: laske paljon! Kuvassa kurvaillaan Kolin rinteillä.

7 vinkkiä: näin kehität laskutaitoasi

Laskettelu on siitä hauska liikuntamuoto, että siinä on helppo haastaa itseään ja kehittyä. Olitpa mäessä yksin tai porukalla, niin aina on mahdollisuus nauttia laskemisesta entistä enemmän. Kerromme kuinka se onnistuu.

#iloirtirinteestä
Sappeen kaikki rinteet ja suorituspaikat ovat nyt avoinna, kuva on otettu Sappeella tiistaina 30.1.2018. Kuva: Joonas Eloranta

Rinneraportti, viikko 5: lunta, lunta – ja lisää lunta!

Pohjoisessa upea talvikeli jatkuu, ja eteläiseenkin Suomeen on luvassa taas talvista fiilistä. Hiihtokeskuksissa ympäri maata on loistavat olosuhteet, joten laskettelijoiden ja lautailijoiden juhlapäivät sen kun jatkuvat.

#kehitylaskijana
Tunti tai pari kaverin kanssa iltamäessä piristää kummasti!

Iltamäki on tehokkainta laskuaikaa

Laskettelu mielletään helposti viikonloppujen ajanvietteeksi. Suomi on kuitenkin täynnä hiihtokeskuksia, jotka mahdollistavat myös arki-iltojen iltamäet. Listasimme neljä hyvää syytä pistäytyä arki-iltana mäessä.

#iloirtirinteestä
Vesisade ei hiihtokeskuksista lumia sulata. Lumetuksen ansiosta kausi jatkuu Etelä-Suomessakin pitkälle kevääseen. Kuvassa riemuitaan Hyvinkään Sveitsin talvesta.

Tykkilumi pitää talven myös Etelä-Suomessa

Hätäisimmät saattavat pelästyä talvista vesisadetta, mutta laskettelijoilla ja lautailijoilla ei ole syytä huoleen. Hiihtokeskuksiin on lumetettu vahva lumikerros, joka kestää säävaihtelut pitkälle kevääseen.

#iloirtirinteestä
Kolilla maisema on talvisen upea. Keskiviikkona 24.1.2018 kuvatut rinteet suorastaan kutsuvat laskemaan.

Rinneraportti viikko 4: lumiset kelit jatkuvat koko maassa

Paikoin kipakan pakkasen jälkeen sää on lauhtunut. Lämpenevä keli ei kuitenkaan hiihtokeskuksissa haittaa. Edes vesisateet eivät rinteistä lumia ennen kevättä sulata!

#kehitylaskijana
Suksia kannattaa kokeilla ennen ostoa. Kysy testimahdollisuuksia hiihtokeskusten vuokraamoista.

Suksien valinta voi olla hauskaa ja helppoa

Laskettelusuksien kirjo on huima. Vuokraamoista ja kaupoista löytyy eri mittaista, väristä ja mallista suksea metritolkulla. Teimme pienen oppaan suksien valintaviidakkoon.