Vihti Ski Center 28.3.2024

Arctic Weekend aloittaa talven Rovaniemellä

Antti Autti on yksi Arctic Weekend -tapahtuman puuhamiehistä.
Lähtölaukaus talveen ammutaan Arctic Weekend -tapahtuman myötä Rovaniemellä 27.–28.10.2017. Arctic Weekend on kokoelma erikoistapahtumia ja se tarjoaa välinetietoutta, laskukilpailun, lumiturvallisuusluennon sekä laskuleffoja.

Arctic Weekend on Pohjoisen talvikauden avaus 27.–28.10.2017. Laskukansa kokoontuu Rovaniemen kaduille, kahviloihin ja kulttuuritalo Korundiin tutustumaan välineisiin, oppimaan uutta, katsomaan tuoreita laskuleffoja ja tapaamaan laskukavereita. Viikonloppuun kuuluu myös hyväntekeväisyyshuutokauppa sekä laskukilpailu Lordin aukiolla.

”Rovaniemi on laskulajien pääkaupunki”

Suomalaisen laskettelukauden on jo vuosia avannut kolme tapahtumaa: pyhäinpäiväviikonlopun Skiexpo Helsingissä (lue myös: Skiexpo on menneen talven lumia: kauden 2017–18 käynnistää GoExpo Winter), Rukan talven avajaiset isänpäiväviikonloppuna sekä samaan aikaan järjestettävä Levin maailmancup.

Nyt listaan voi lisätä uuden tapahtuman, kun Arctic Weekend kiilaa avaaman kauden jo lokakuun puolella.

”Laskulajien pääkaupunkina Rovaniemi ansaitsee oman kauden avauksen”, vakuuttaa tapahtuman järjestäjiin kuuluva ammattilumilautailija Antti Autti.

”Haluamme tuoda kaupunkiin jotain tänne kuuluvaa ja samalla näyttää kuinka paljon Rovaniemellä on laskulajien harrastajia. Esimerkiksi kaikissa tapahtumaviikonloppuna esillä olevissa videoprojekteissa on vahva side Lappiin”, kertoo tapahtuman toinen puuhamies Ville Puominen.

Monipuolinen ja ilmainen

Tapahtuma näkyy vahvasti Rovaniemen keskustassa ja on tarkoitettu kaikille alamäen ja talven ystäville. Arctic Weekend haluaakin esitellä alamäen koko kirjon ja monimuotoisuuden.

”Tarkoitus on tuoda laskulajeista kaikkia puolia esiin samassa tapahtumassa”, Ville Puominen kertoo.

Ohjelma alkaa perjantaina 27.11.2017 kello 18.00 alkavalla välinetyöpajalla Intersportissa. Illalla Hostel Cafe Koti toimii laskuelokuvien näyttämönä.

Lauantaina Lordin aukiolla on Talvi Tulee Kaupunkiin! -reilikisa kello 13.00–15.00. Lordin aukiolta löytyy puolesta päivästä lähtien myös Rendin lumimaa ja lumilautailun tutustumispiste.

Korundi-salissa keskitytään lauantaina pohjolan laskuvideoihin: Antti Auttin ja uuden rovaniemeläisen tuotantoyhtiön Kota Collectiven dokumenttielokuva Arctic Lightsin ensi-iltanäytöksen lisäksi ohjelmassa on muun muassa lautaleffat Vimana 2, Shapes Sju Åtte Ni ja Kaikki Snoukkaa. Lisäksi hyväntekeväisyyshuutokaupassa on mahdollisuus hankkia ammattilaskijoiden välineitä.

Lauantai-illan Korundin tilaisuutta lukuun ottamatta kaikkiin ohjelmiin on vapaa pääsy.

Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Aurinkoisella kelillä vauhdikasta loskasurffausta kaverin kanssa, mikä voisi olla hienompaa?
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Pehmeä kevätrinne innostaa laskemaan. Roope Tonteri kävi tutustumassa Swinghillin parkkiin 7.3.2024.
Monen laskettelijan ja lumilautailijan mielestä kevät on talven kruunu. Kerro mielipiteesi kevätlaskuista ja osallistu Bollén lasien arvontaan.
Nyt on aihetta hymyyn, iloon ja riemuun: Iso-Syötteen huipulle pääsee jatkossa nopealla tuolihissillä.
Sirkan kylässä sijaitsevalla Levitunturilla avattiin vuonna 1964 Eturinteen alueella pujottelurinne ja kapulahissi. Levin kehitys kansainväliseksi talvimatkailukeskukseksi oli alkanut. Kuva: Levi Ski Resort
Talvipyöräily antaa kiehtovaa näkökulmaa hiihtolomaan. Tutunkin hiihtokeskuksen ympäristö näyttää erilaiselta ohjaustangon takaa.
Rinteessä harvemmin ollaan yksi. Mitä enemmän väkeä on mäessä, sitä tärkeämpää on noudattaa yhteisiä rinnesääntöjä.
Hiihtokoulu ei ole vain aloittelijoiden koulu, vaan jokainen laskettelija ja lautailija hyötyy tekniikkatunnista.
Suksiseppä Jani Ahvenainen kertoo rinnevinkkinsä ja samalla paljastaa, miten voit voittaa Pusun sukset.

Lumilautaliiton uusimmat

fsa-paracross-pyha

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Arctic Weekendin yhteydessä järjestetään myös Lumilautaliiton Suomi Tourin ensimmäinen osakilpailu 2019. Kuva on vuoden 2018 tapahtumasta. Kuva: Simo Vilhunen

Arctic Weekend kokoaa laskukansan Rovaniemelle 25.–26.10.2019

Keskusuutiset

Arctic Weekend käynnistää laskutapahtumien sarjan

Keskusuutiset

Talvikausi avataan nyt!

Keskusuutiset