Pyhä 17.4.2024

Häkärinteet juhlii lapsiperheiden kanssa

Häkärinteet juhlii 30-vuotista taivalta hyvin hoidetuissa rinteissä.
Häkärinteillä juhlitaan talvella 2018 hiihtokeskuksen mittavaa 30-vuotista taivalta. Nopeuslaskulegenda Kalevi ”Häkä” Häkkisen mukaan nimetty hiihtokeskus on tullut tutuksi etenkin lapsiperheiden suosikkina.

Häkärinteet on etenkin lapsiperheiden mieleen. Keski-Suomessa Hankasalmella sijaitseva hiihtokeskus ei ole Suomen tunnetuimpia, mutta se ei Häkällä laskevia harmita: monipuoliset rinteet ja sydämellinen tunnelma saa vakioasiakkaat palaamaan Häkärinteille.

Syntymäpäivälahjat rinteissä

Häkärinteet juhlii 30-vuotista historiaansa tietysti alamäessä. Juhlavuoden kunniaksi rinteisiin on panostettu vielä entisestään. Ensimmäisenä toteutetaan minipark levennettyyn lastenrinteeseen. Rinteeseen tulee kumpuja, kallistuksia, portteja, putkia ja boxeja, joista on kivaa ja turvallista temppuilla. Lastenrinteeseen tehdään myös pikkuseikkailu, eli kymmenisen metriä leveä mutkitteleva uusi reitti.

Varsinaista parkia (HäkäSnowpark) monipuolistetaan. Siihen tulee kolme eri linjaa, joista voi valita taitotasoaan vastaavan reitin. Häkärinteillä luvataan erityisesti kiinnittää huomiota siihen, että mahdollisimman moni voi tehdä erilaisia temppuja turvallisesti. (Teksti jatkuu kuvan jälkeen.)

Kaudelle 2017–18 on Häkärinteille tulossa entistä enemmän helppoja hyppyreitä ja muita suorituspaikkoja.

Länsirinteiden puolelle tulee kolmas parkki. Sieltäkin löytyy helppoja ja turvallisia hyppyreitä, joista uskaltaa laskea vaikka koko perhe. Uutta on myös entisen Vauhtirinteen paikalle muokattava Crossirinne.

Kausi 2017–18 lähti myös Häkärinteillä hitaasti liikkeelle lauhan sään takia. Lumetuspuuhiin päästiin kunnolla vasta tammikuun puolella ja avajaislaskut lasketaan lauantaina 20. tammikuuta 2018. Suorituspaikat saadaan kuntoon heti lumetuksen valmistuttua.

Häkärinteet on nimetty legendan mukaan

Hankasalmelainen nopeuslaskulegenda Kalevi ”Häkä” Häkkinen oli perustamassa Häkärinteitä yhdessä kunnan kanssa vuonna 1987. Kaudella 2017–18 juhlitaankin Häkärinteiden 30-vuotista taivalta.

Nimestään ja juuristaan huolimatta Häkärinteet ei ole nopeus- tai syöksylaskijoiden keskus, vaan erityisesti perheiden suosima paikka. Häkärinteiden isäntä ja omistaja Jukka Kirjavainen on pyörittänyt keskusta vuodesta 1993. Hänen hymyilevän ja ystävällisen persoonan tunnistaa varmasti jokainen Häkän kävijä. (Teksti jatkuu kuvan jälkeen.)

Häkärinteet on perheyritys. Jukka Kirjavainen on leppoisa isäntä talossa, tytär Tiia on tuttu näky vuokraamossa.

Keskuksessa on tehty maltillista mutta pitkäjänteistä kehitystyötä. Hissejä, kalustoa, rakennuksia ja maita on hankittu vuosien saatossa. 2000-luvulla Häkärinteille on valmistunut lisää rinteitä, uusia mökkejä, näköalaravintola sekä karavaanareiden huoltorakennuksen laajennukset.

Tammikuussa 2007 Häkällä avattiin täysin uudistunut päärakennus, jossa sijaitsee lipunmyynti, rinneravintola terasseineen sekä välinevuokraamo. Rakennuksessa on myös turhankin hyvin salassa pysynyt yläkerta. Siellä on ilmainen lasten leikkipaikka sekä nuorille pelejä ja muuta ajanvietettä. (Teksti jatkuu kuvan jälkeen.)

Häkärinteiden päärakennuksen yläkerrassa on ilmaisia pelejä ja lasten leikkipaikka.

Tärkeimmät aktiviteetit kuitenkin löytyvät ulkoa, eli mukavasti viettävät rinteet. Niissä viihtyy monen tasoiset laskijat. Etenkin nyt juhlakaudella 2017–18, kun suorituspaikkoja on entistäkin enemmän.

Häkärinteiden ja muiden Suomen hiihtokeskusten rinne- ja aukiolotiedot löydät Ski.fi:n sivuilta.

Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Kevät vietetään hyvässä seurassa ja rennolla otteella. Tässä nautitaan Rukan Wappulounaasta.
Apocalyptican Paavo Lötjönen ja Eicca Toppinen ovat suksimiehiä. ”Laskettelussa yhdistyy hyvällä tavalla urheilu, vauhti, ulkoilu ja luonnosta nauttiminen”, Paavo kertoo.
Aurinkoisella kelillä vauhdikasta loskasurffausta kaverin kanssa, mikä voisi olla hienompaa?
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Pehmeä kevätrinne innostaa laskemaan. Roope Tonteri kävi tutustumassa Swinghillin parkkiin 7.3.2024.
Monen laskettelijan ja lumilautailijan mielestä kevät on talven kruunu. Kerro mielipiteesi kevätlaskuista ja osallistu Bollén lasien arvontaan.
Nyt on aihetta hymyyn, iloon ja riemuun: Iso-Syötteen huipulle pääsee jatkossa nopealla tuolihissillä.
Sirkan kylässä sijaitsevalla Levitunturilla avattiin vuonna 1964 Eturinteen alueella pujottelurinne ja kapulahissi. Levin kehitys kansainväliseksi talvimatkailukeskukseksi oli alkanut. Kuva: Levi Ski Resort
Talvipyöräily antaa kiehtovaa näkökulmaa hiihtolomaan. Tutunkin hiihtokeskuksen ympäristö näyttää erilaiselta ohjaustangon takaa.
Rinteessä harvemmin ollaan yksi. Mitä enemmän väkeä on mäessä, sitä tärkeämpää on noudattaa yhteisiä rinnesääntöjä.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Artikkelin kirjoittaja Mikaela Räsänen (kuvassa oikealla) kirjoittaa veljensä Renen (vasemmalla) kanssa myös Junnut takamaastossa -blogia.

Lapset kertovat: vinkit onnistuneeseen hiihtolomaan

Keskusuutiset

Hiihdonopettajan vinkit: näin lapsi innostuu laskettelusta

Laskettelu
Laskettelu on aidosti koko perheen yhteinen harrastus.

Lasten kanssa mäkeen

Laskettelu