Pyhä 17.4.2024

Laskukansa ei luovuta – toukokuussa vielä lasketaan!

Lapissa kausi jatkuu toukokuulle. Saariselällä vappua vietettiin palmujen katveessa.
Lumi on hyljännyt suuren osan Suomea, mutta ei aivan koko maata. Pohjoisessa lunta riittää ja ainakin kolme hiihtokeskusta – Levi, Ruka ja Saariselkä – tarjoavat toukokuisia laskuhetkiä alamäkikansalle.

Lunta, paljon valoa, Lapin rauhaa, majoitustarjouksia ja hyviä laskukavereita. Kaikkea tätä on tarjolla muutamassa hiihtokeskuksessa yhä toukokuussa vappuhumun laannuttua. Rinteissä lunta riittää ja käännöksiä voi luukuttaa kaikessa rauhassa. Nyt on hieno hetki nauttia talven viimeisistä laskuista!

Spring Camp huipentaa Rukan kauden

Rukan kausi alkoi käsittämättömän varhain, jo 6. lokakuuta 2017. Kaikki hyvä kuitenkin loppuu aikanaan, jopa talvi Rukalla. Kauden viimeisellä viikolla tunturissa keskitytään laskuleireihin. Yli 60 lumilautajunioria pääsee Suomen huippulaskijoiden oppiin Lumilautaliiton Spring Campilla. Suksipuolella menosta vastaa Keeshlife-laskuporukka.

Vielä toukokuussakin erikoissuorituspaikkoja löytyy seitsemästä rinteestä. Jos etenkin temppuilu kiinnostaa, niin nyt kannattaa suunnata toukokuun lumille! Upea kausi päättyy Rukalla sunnuntaina 6. toukokuuta 2018 kello 17.00. (Teksti jatkuu kuvan jälkeen.)

Rukan perinteinen Wappulounas on takana, Spring Camp vielä edessä. Laskija Antti Jussila, paikka Ski or Die Death Ride Arena. Kuva: Simo Vilhunen

Camp 531 on toukokuinen perinne Levillä

Eletään toukokuun ensimmäistä viikonloppua vuonna 2006. Levin kaduilla ei liiku katupölyn lisäksi juuri mikään. Aurinko kuitenkin paahtaa valkoisia hankia. Rinteet ovat edelleen huippukunnossa, vaikka mäessä ei paljon porukkaa näy. On aika järjestää ensimmäinen The Camp531.

Yli kymmenen vuotta on The Camp 531 tarjonnut Levillä hiihtokansalle Vapun jälkeistä elämää tunturissa. Tämän vuoden Levi Camp 531 -tapahtuma järjestetään 4.–5.5.2018 tuttuun tapaan snoukkaillen ja skeittaillen. Lue koko ohjelma Levi Camp 531:n sivuilta.

Talven viimeiset laskut Levillä lasketaan 6. toukokuuta 2018.

Saariselällä lasketaan pisimpään

Kun muualla hissit siirtyvät kesälomille, niin Saariselällä jatketaan talvisissa tunnelmissa. Rinteet on hienossa kunnossa ja hissiliput saa alennetuilla hinnoilla vielä lähes pari viikkoa. Talvesta voi pohjoisessa nauttia aina 13. toukokuuta 2018 asti.

12.5.2018 Saariselällä järjestetään moottorikelkkailun Hillclimb-kisat sekä 13.5.2018 kauden päätössessarit. Sen jälkeen sitten voidaan taas jännittää, toistuuko viime kesän ihme. Kesäkuussa 2017 kun Saariselällä nautittiin yhden viikonlopun ajan yöttömän yön alamäestä.

Vappuna Saariselällä laskettiin vedessä, toukokuussa jatketaan laskuja lumella.
Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Kevät vietetään hyvässä seurassa ja rennolla otteella. Tässä nautitaan Rukan Wappulounaasta.
Apocalyptican Paavo Lötjönen ja Eicca Toppinen ovat suksimiehiä. ”Laskettelussa yhdistyy hyvällä tavalla urheilu, vauhti, ulkoilu ja luonnosta nauttiminen”, Paavo kertoo.
Aurinkoisella kelillä vauhdikasta loskasurffausta kaverin kanssa, mikä voisi olla hienompaa?
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Pehmeä kevätrinne innostaa laskemaan. Roope Tonteri kävi tutustumassa Swinghillin parkkiin 7.3.2024.
Monen laskettelijan ja lumilautailijan mielestä kevät on talven kruunu. Kerro mielipiteesi kevätlaskuista ja osallistu Bollén lasien arvontaan.
Nyt on aihetta hymyyn, iloon ja riemuun: Iso-Syötteen huipulle pääsee jatkossa nopealla tuolihissillä.
Sirkan kylässä sijaitsevalla Levitunturilla avattiin vuonna 1964 Eturinteen alueella pujottelurinne ja kapulahissi. Levin kehitys kansainväliseksi talvimatkailukeskukseksi oli alkanut. Kuva: Levi Ski Resort
Talvipyöräily antaa kiehtovaa näkökulmaa hiihtolomaan. Tutunkin hiihtokeskuksen ympäristö näyttää erilaiselta ohjaustangon takaa.
Rinteessä harvemmin ollaan yksi. Mitä enemmän väkeä on mäessä, sitä tärkeämpää on noudattaa yhteisiä rinnesääntöjä.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Tältä näyttää kesähiihto Suomessa

Laskettelu

Ruka avasi ennätysaikaisin, näin se tehtiin

Keskusuutiset