Vihti Ski Center 28.3.2024

Laskukansa ei sula! Rinneraportti viikolta 16

Aurinkoinen kevät kruunasi lumisen laskukauden. Kuvassa Levin kevätkeleistä nautiskeltiin 17.4.2018. Kuva: Minna Pelkonen
Vaikka eteläisessä Suomessa lumi on luonnosta melkein kokonaan jo sulanut, jatkuu laskettelukausi vielä upeilla hangilla. Monen hiihtokeskuksen kausi huipentuu vapun iloisiin laskutapahtumiin.

Huhtikuun lähetessä loppuaan hiihtokelit vain komistuvat. Iloisia ovat he, jotka ovat suunnanneet keväthangille – kuten kauden viimeinen viikkoraporttimme näyttää:

Himos on kisanäyttämö

Tamppari työnsi keskiviikkona 18.4.2018 Himos-Leitnerin lähtöpatin valmiiksi Kilparinteen yläpäähän. Viikonloppuna lasketaan kevään viimeiset junnupujottelut. Tervetuloa kisailijat taustajoukkoineen ja kaikki muutkin kevätlaskettelusta innostuneet. Kausi Himoksella jatkuu vappuun.

Huhtikuun kolmantena viikonloppuna Himoksella lasketaan junnupujottelut.

Tahkolla katseet kauden päätöksessä

Tahkonrinteiden kausi päättyy lauantaina 21.4.2018 kello 17.00. Siihen saakka rinteillä lasketaan päivittäin kello 9.00–17.00. Hinnatkaan eivät päätä huimaa, joten ei kun mäkeen. Kausi tosin saattaa vielä jatkua karnevaalitunnelmissa, sillä Taholla järjestetään vappulaskut säävarauksella 30.4. sekä 1.5.2018 kello 11.00–15.00.

Vielä muutama päivä Tahkon rinteillä, sitten on aika kiittää kuluneesta kaudesta ja toivottaa aurinkoista kesää! Ensi kaudella nähdään!

Iso-Syötteellä lasketaan vappuun asti

Iso-Syötteellä on nautittu aivan mahtavista kevätpäivistä, joita on vielä monta edessäkin – Iso-Syöte kun on tällä kaudella avoinna aina vappupäivään (1.5.2018) saakka.

Tulevana viikonloppuna Iso-Syötteen ohjelmassa on lauantaina Banked Slalom ja sunnuntaina Iso-Syötteen Aarrejahti.

Vappuna on paljon ohjelmaa rinteissä ja niiden ulkopuolella! Tutustu tapahtumiin Iso-Syötteen sivuilla.

Keväistä Suomi Slalom -kisailua Iso-Syötteellä 15.4.2018. Kuva: Niko Häggman

Rukalla on paljon lunta

Rukalla on laskettu aurinkoisessa säässä. Vaikka keväinen sää lämmittää jo hankia, on rinteillä vielä runsaasti lunta ja lähes kaikki rinteet auki. Tarkat ja ajankohtaiset rinnetiedot voi tarkistaa näppärästi Rukan sivuilta.

Loppuviikosta Rukalla on paljon hulinaa, kun Ruka Spring Break ja Ski or Die valloittavat tunturin.

Rinneraidat kutsuivat 18.4.2018 Rukalle. Kuva: Juho Haapalainen

Ounasvaaralla on kauden viimeinen viikko

Kevätpäivien lämmetessä ”Oukullakin” lasketellaan nyt viimeistä viikkoa. Ennätyspitkä 163 päivän talvisesonki huipentuu viikonloppuna lauantain Mayhem extreme-kisoihin ja sunnuntain ”Vedetään kuin viimeistä päivää” -laskuihin.

Yöpakkaset ja osaava rinnemiehistö ovat pitäneet Ounasvaaralla pohjoisen puolen rinteet huippukunnossa kauden loppuun asti. Kuva: Juhani Roininen

Pyhällä koko tunturi on pelikenttä

Pyhällä ainutlaatuinen rinteillä koettava pakopelielämys The Lost Spell on ollut käynnissä tunturissa 7. helmikuuta alkaen. Peliä on mahdollista pelata tämän viikon sunnuntaihin (22.4.2018) saakka. Lisätiedot ja varaukset osoitteesta https://pyha.fi/tapahtuma/the-lost-spell. Pyhän rinteet ovat huippukunnossa ja Pyhän lumilla lasketaankin vielä vappuna. Ajankohtaiset rinnetiedot Pyhän sivuilta.

Näissä maisemissa on helppo hymyillä. Kuva: Tomi Turunen

Levillä paistatellaan auringossa

Mikäs on auringonpaisteessa laskiessa! Muista tosin suojata kasvosi aurinkorasvalla.

Levillä on saatu taivaan täydeltä aurinkoa ja lämpöä. Lumisateitakin on vielä luvassa jos vain yöpakkaset pysyvät. Laskukausi jatkuu siis vahvana!

Levi 14. huhtikuuta 2018: lunta, aurinkoa ja upeita maisemia.

Ylläksellä laskettiin ympäri vuorokauden

Ylläksellä kisattiin viikonloppuna upeasti sujunut Ylläs 24h-laskukisa, jossa hurjimmat laskivat koko vuorokauden ilman taukoja. Sää suosi kisaa tänä vuonna, sillä aurinko paistoi täydeltä taivaalta molempina päivinä.

Kisaan osallistui yhteensä parisataa laskijaa. Kannatusjoukot katselivat kisaa terasseilta sekä kisan ajan lämmenneestä paljusta.

Ylläs 24h-laskukisa on ikimuistoinen elämys.
Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Aurinkoisella kelillä vauhdikasta loskasurffausta kaverin kanssa, mikä voisi olla hienompaa?
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Pehmeä kevätrinne innostaa laskemaan. Roope Tonteri kävi tutustumassa Swinghillin parkkiin 7.3.2024.
Monen laskettelijan ja lumilautailijan mielestä kevät on talven kruunu. Kerro mielipiteesi kevätlaskuista ja osallistu Bollén lasien arvontaan.
Nyt on aihetta hymyyn, iloon ja riemuun: Iso-Syötteen huipulle pääsee jatkossa nopealla tuolihissillä.
Sirkan kylässä sijaitsevalla Levitunturilla avattiin vuonna 1964 Eturinteen alueella pujottelurinne ja kapulahissi. Levin kehitys kansainväliseksi talvimatkailukeskukseksi oli alkanut. Kuva: Levi Ski Resort
Talvipyöräily antaa kiehtovaa näkökulmaa hiihtolomaan. Tutunkin hiihtokeskuksen ympäristö näyttää erilaiselta ohjaustangon takaa.
Rinteessä harvemmin ollaan yksi. Mitä enemmän väkeä on mäessä, sitä tärkeämpää on noudattaa yhteisiä rinnesääntöjä.
Hiihtokoulu ei ole vain aloittelijoiden koulu, vaan jokainen laskettelija ja lautailija hyötyy tekniikkatunnista.
Suksiseppä Jani Ahvenainen kertoo rinnevinkkinsä ja samalla paljastaa, miten voit voittaa Pusun sukset.

Lumilautaliiton uusimmat

fsa-paracross-pyha

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Hiihtäjien vinkit keväthangille

Vinkit
Kuvaaminen on monelle olennainen osa laskuharrastusta. Parhaimmillaan videoista on iloa myös lukuisille kanssalaskijoille. Esimerkiksi kuvan Realskifi-laskuvideoporukan tuotanto on saanut suuren suosion.

Ammattilaisen 10 vinkkiä parempiin laskuvideoihin

Keskusuutiset

Hiihtäjä sen tietää: kevät on paras vuodenaika

Keskusuutiset