Pyhä 17.4.2024

Levi Unlimited on huipputapahtuma Chamonixista

Levi Unlimited yhdistää urbaanin kulttuurin laskettelumeininkiin.
Levi Unlimited Festival yhdistää laskemisen, musiikin, ystävät ja Black Crows -suksibrändin. Kokonaisuus tarkoittaa kolmen päivän vauhdikasta tapahtumaa, joka tuodaan nyt ensimmäistä kertaa Chamonixin ulkopuolelle.

Black Crows -suksibrändi on järjestänyt Ranskan Alpeilla suosittua Chamonix Unlimted -festivaalia. Suomeen tapahtuma saatiin Levi Unlimited 2018 -nimellä muutaman aktiivisen laskijan ansiosta.

Vannoutunut telemark-laskija ja ravintola Tuikun omistaja Jarkko Kuusisto halusi järjestää ravintolaansa Levin huipulle jotain uudenlaista tapahtumaa. Yhdessä suomalaisen vapaalaskun grand old manin ja Black Crowsin evankelistan Kimmo ”Skipe” Oivon kanssa syntyi ajatus tuoda Chamonixin suosittu tapahtuma Suomeen. Minna Riihimäki Black Crowsin pääkonttorilla Chamonixissa lähti edistämään asiaa, ja niin syntyi Levi Unlimited Festival 2018.

Levi Unlimited on varaslähtö vappuun

Chamonix Unlimted -festivaalin juuret on Black Crowsin järjestämässä Black Weekend -tapahtumassa. Ideana on alusta asti ollut yhdistää laskettelu- ja musiikkikulttuurit unohtumattomaksi elämykseksi.

Tapahtuma on vakiinnuttanut paikkansa Mont Blancin juurella ja paisunut vuosi vuodelta. Levillä urbaani kulttuuri, musiikki ja hiihtäminen yhdistetään samoihin kekkereihin. juuri ennen vappua, eli perjantaista sunnuntaihin (27.–29.4.2018).

”Levi Unlimited 2018 on harvinaislaatuinen tilaisuus nauttia hyvästä seurasta ja testailla suksia samalla kun eurooppalaiset huippu dj:t soittavat musiikkia. Ei siis aivan perinteistä suomivappumeininkiä”, Skipe Oivo maalailee.

Mukana myös demohiihtokisat

sa Levi Unlimitedin ohjelmaa on lauantain suomalaisille hiihtokouluilla ja harrastajille tarkoitettu Demorace Skiing Finnish Nationals -kisa. Levi on suuren kansainvälisen hiihtokoulutapahtuman, Interskin, järjestäjäehdokas vuodelle 2023, joten nyt on hiihtokoulujen aika aloittaa valmistautuminen demolaskukulttuuriin. Demokisassa lasketaan Levillä kaksi laskua jossa kuuden hengen porukka laskee mahdollisimman tyylikkäästi samaan tahtiin ja synkronoidusti. Kisassa pääsee myös haastamaan Suomen hiihdonopettajien demojoukkueen.

Jarkko Kuusisto kävi huhtikuun alussa tutustumassa poikansa Iiskon kanssa Chamonix Unlimited -festarin järjestelyihin. Paikalla oli myös Minna Riihimäen poika Elmo Fontanille. Kuvassa Iisko ja Elmo ovat mäkipäivän jälkeisessä musiikkiosuudessa. Molemmat pojat ovat vannoutuneita freeridereita ja Black Crows -junnuja.

Levi Unlimited 2018: aikataulu

Perjantai 27.4.2018

21–23 Café & Bar Kota: opening party – Black Crows demos, food, music by Sasse & Tijana T

Lauantai 28.4.2018

10–15 Eturinteet: Black Crows demos & music by Klement Bonelli
12–14 Eturinteet: Demo Skiing Finnish Nationals & music by Klement Bonelli
14–15 Eturinteet: DJ & Open Air Party music by Klement Bonelli
15–18 Café & Bar Kota: Unlimited Terrace & music by Master H
19–23Tuikku: Tuikku Summit Night – Free Skiing Movies, music by Jori Hulkkonen & Klement Bonelli, liput 30 euroa

Sunnuntai 29.4.2018

12–15 Lammaskuru: Hot Dog Jam Style Parallel Slalom & Vappu Picnic, music by Klement Bonelli
15–17 Horizont: Unlimited Afterski, music by Master H

Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Vappuna kaikki on mahdollista. Jopa saada pandat ja bikinirajat saman päivän aikana.
Kevät vietetään hyvässä seurassa ja rennolla otteella. Tässä nautitaan Rukan Wappulounaasta.
Apocalyptican Paavo Lötjönen ja Eicca Toppinen ovat suksimiehiä. ”Laskettelussa yhdistyy hyvällä tavalla urheilu, vauhti, ulkoilu ja luonnosta nauttiminen”, Paavo kertoo.
Aurinkoisella kelillä vauhdikasta loskasurffausta kaverin kanssa, mikä voisi olla hienompaa?
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Pehmeä kevätrinne innostaa laskemaan. Roope Tonteri kävi tutustumassa Swinghillin parkkiin 7.3.2024.
Monen laskettelijan ja lumilautailijan mielestä kevät on talven kruunu. Kerro mielipiteesi kevätlaskuista ja osallistu Bollén lasien arvontaan.
Nyt on aihetta hymyyn, iloon ja riemuun: Iso-Syötteen huipulle pääsee jatkossa nopealla tuolihissillä.
Sirkan kylässä sijaitsevalla Levitunturilla avattiin vuonna 1964 Eturinteen alueella pujottelurinne ja kapulahissi. Levin kehitys kansainväliseksi talvimatkailukeskukseksi oli alkanut. Kuva: Levi Ski Resort
Talvipyöräily antaa kiehtovaa näkökulmaa hiihtolomaan. Tutunkin hiihtokeskuksen ympäristö näyttää erilaiselta ohjaustangon takaa.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Levi avaa vapaalaskualueen

Keskusuutiset

Levi laajentaa: Levi West tuo huippumodernin tuolihissin ja uuden kylän

Keskusuutiset

Levin 4 merkittävintä uutuutta talveen

Keskusuutiset