Vihti Ski Center 28.3.2024

Odotus päättyy pian: näin valmistaudut uuteen laskukauteen

Rukalla lasketaan ruskan värjäämän luonnon keskellä jo 6.10.2017. Muutaman kuukauden kuluttua maisema on jo varsin talvinen. Kuva on joulukuulta 2016.
Uusi laskettelukausi on jo aivan ovella, kun Rukalla rinteeseen pääsee jo perjantaina 6.10.2017. Vaikka muualla Suomessa joudutaan hissien käynnistymistä odottelemaan vielä hetki, kannattaa kauteen valmistautuminen aloittaa viimeistään nyt.

Välineet huoltoon

Kevään viimeisen rinnepäivän jälkeen on helppo laittaa sukset ja laudat varastoon odottamaan seuraavaa talvea. Niiden huoltaminen kannattaa hoitaa ajoissa pois alta, sillä kun oma lähirinne ilmoittaa avaavansa hissit seuraavana viikonloppuna, voi urheiluliikkeissä olla jonottamassa muutama muukin huoltoa välineilleen hamuava.

Jos haluat itse laittaa välineesi kuntoon, kannattaa vinkkejä lukea täältä: Huolletut sukset, iloinen laskija

Kroppa kuntoon

Haluatko tulevana talvena olla entistä parempi laskija? Hyvä fysiikka on oikotie onneen ja parempaan laskutaitoon. Vielä ei ole myöhäistä tehdä kauden avauksesta hieman miellyttävämpää jäsenille! Vinkkejä kuntokuuriin löytyy runsaasti:

Laskettelijan tehokas treeniohjelma

Lisää voimaa laskettelijan harjoitusohjelmalla

Laskettelijan parhaat venytykset – tee ainakin nämä

Tasapaino huippukuntoon – poimi tästä tehokkaat harjoitteet!

Ehkäise vammoja – kehitä liikkuvuuttasi tehokkaalla ohjelmalla

Paperit järjestykseen

Onko kausikortti lähikeskukseen jo hankittu ja hiihtoloman majoitus varattu? Nyt on hyvä hetki tarttua keskusten kausikorttitarjouksiin!

Ja onhan perheen temppuhirmuilla sekä rinteiden ulkopuolella laskevilla varmasti vakuutukset kunnossa?

Tutustu uutuuksiin

Tällekin kaudelle monet keskukset ovat keksineet uutta tekemistä laskijoiden riemuksi. Katsele siis ski.fi-sivustolta ja keskusten kotisivuilta sekä Facebook-sivulta mitä uutta tarjottavaa tälle kaudelle kotimaisista laskettelukeskuksista sinulle löytyy. Esimerkiksi Sappeelle tulee uusi rinnealue perheille, Suomulle lisää lunta sekä valoa ja Pyhälle enemmän elämyksiä. Myös Rukan uutuuksien lista on vaikuttava. Ski.fi-sivuille on tulossa lisää juttuja hiihtokeskusten uutuuksista lokakuun aikana.

Nostata fiilistä

Harmaa lokakuu on mainiota aikaa kasvattaa laskufiilistä katselemalla lasketteluvideoita ja -kuvia. Esimerkiksi YouTubesta löytyy esimerkiksi laskuelokuvien trailereita ja iso nippu Wenerin hiihtokouluvideoita.

Instagramista voi laskijoiden profiilien lisäksi löytää fiilistä nostattavaa materiaalia myös hiihtokeskusten omilta tileiltä.

Jos on laskemisen tuoksinnassa muistanut ottaa edeltävinä laskukausina myös kuvamateriaalia, kannattaa nekin kaivaa esille.

Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Aurinkoisella kelillä vauhdikasta loskasurffausta kaverin kanssa, mikä voisi olla hienompaa?
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Pehmeä kevätrinne innostaa laskemaan. Roope Tonteri kävi tutustumassa Swinghillin parkkiin 7.3.2024.
Monen laskettelijan ja lumilautailijan mielestä kevät on talven kruunu. Kerro mielipiteesi kevätlaskuista ja osallistu Bollén lasien arvontaan.
Nyt on aihetta hymyyn, iloon ja riemuun: Iso-Syötteen huipulle pääsee jatkossa nopealla tuolihissillä.
Sirkan kylässä sijaitsevalla Levitunturilla avattiin vuonna 1964 Eturinteen alueella pujottelurinne ja kapulahissi. Levin kehitys kansainväliseksi talvimatkailukeskukseksi oli alkanut. Kuva: Levi Ski Resort
Talvipyöräily antaa kiehtovaa näkökulmaa hiihtolomaan. Tutunkin hiihtokeskuksen ympäristö näyttää erilaiselta ohjaustangon takaa.
Rinteessä harvemmin ollaan yksi. Mitä enemmän väkeä on mäessä, sitä tärkeämpää on noudattaa yhteisiä rinnesääntöjä.
Hiihtokoulu ei ole vain aloittelijoiden koulu, vaan jokainen laskettelija ja lautailija hyötyy tekniikkatunnista.
Suksiseppä Jani Ahvenainen kertoo rinnevinkkinsä ja samalla paljastaa, miten voit voittaa Pusun sukset.

Lumilautaliiton uusimmat

fsa-paracross-pyha

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Miten ihmeessä rinteissä riittää lunta kautta maan eli tykkilumen ihmeet

Keskusuutiset
Talven 2018–2019 ensilaskut laskettiin Rukalla hienossa kelissä. Viikonloppuna lumisade kuorrutti maiseman ja aurinkokin kävi tervehtimässä laskijoita.

Ensilaskut ei ensilunta vaadi

Keskusuutiset

Hei laskija! Tässä viisi asiaa, jotka on hyvä muistaa ennen kauden alkua

Laskettelu