Ylläs 12.4.2024

Rinneraportti viikko 8: aurinko hellii hiihtolomalaisia!

Ylläksellä on tällä viikolla ollut hienot hiihtolomameiningit ja sää on suosinut lomalaisia. Hiihtolomaviikoilla gondolin ala-asemalla on suksitestausta joka perjantai, ja hiihtokoulu järjestää monenlaista mukavaa tekemistä. Kuva: Eetu Leikas
Aurinkoa! Lunta! Revontulia! Huikeita laskuja! Iloisia ilmeitä! Etelä-Suomen hiihtolomaviikko on tarjonnut unohtumattomia elämyksiä kaikille alamäen ystäville.

Etelä-Suomen hiihtoloma vuosimallia 2018 on hellinyt kaikkia alamäen ystäviä: rinne-elämyksistä on saatu nauttia todella talvisissa olosuhteissa. Vaikka välillä pakkanen on kunnolla paukkunut, niin aurinko on lämmittänyt mieliä. Kuin kruunuksi hienoille laskupäiville on Lapin keskuksissa saatu ihastella myös revontulien näytöksiä.

Hiihtolomaviikon rinneraportti näyttää johdattaa jälleen muutaman esimerkkikeskuksen tarjontaan. Tällä viikolla matkataan pohjoisesta etelään:

Levillä aurinko lämmittää mieltä

Vilskettä, pakkasia ja aurinkoa. Siitä on Levin hiihtolomaviikko tehty. Talvisessa tunturissa aurinko on hellinyt lomalaisia. Rinteitä Levillä on auki mittavat 43 kappaletta. Laskemisen lisäksi tekemistä riittää esimerkiksi talvisessa seikkailupuistossa.

Hiihtolomakelit Levillä kuvattuna keskiviikkona 21.2.2018. Kuva: Minna Pelkonen

Pyhällä aitoa hiihtolomatunnelmaa

Aurinko on hemmotellut Etelä-Suomen hiihtolomalaisia myös. Lomalaisille on paljon ohjattuja huveja rinteessä, esimerkiksi seikkailutaitojen opettelua, vapaalaskuun tutustumista ja sählyturnaus tunturin huipulla. Rinneseikkailujen tarkemmat tiedot löytyy Pyhän sivuilta: https://pyha.fi/hiihtokeskus/hiihtolomat.

Tunturiin voi tutustua uudella tavalla myös Pyhän oman Superseikkailija-mobiilipelin matkassa. Hiihtolomien ajan pelissä on vakituisten rastien ja haastetehtävien lisäksi ajastettuja erikoisrasteja keskiviikkoisin, torstaisin ja perjantaisin. Peliin pääsee kirjautumaan osoitteessa laplandgames.fi.

Pyhällä kylvettiin hiihtolomaviikon ensimmäiset päivät auringossa, keskiviikkona taivaalla näkyi pilviäkin. Kuva: Tomi Turunen

Sallassa rauhaa ja hienot kelit

Sallassa aurinko on hellinyt hiihtolomalaisia ja hisseihin ei ole tarvinnut edelleenkään jonottaa. Kaikki rinteet on auki ja huippukunnossa. Perjantaina 23.2.2018 Sallassa järjestetään Suomi Slalom -kiertueosakilpailu.

Tiistaina 20.2.2018 iltapäivän aurinko värjäsi Sallan tunturimaiseman satumaisen kauniiksi.

Rukalla rinnehuveja lomalaisille

Rukalla tunturi on täyttynyt iloisista hiihtolomalaisista. Viikon ohjelmaan kuuluu runsaasti rinnehuveja mäessä, kuten soihtulasku ja ilotulitus joka keskiviikko kello 19.00. Lisätiedot Rukan tapahtumasivuilta: https://www.ruka.fi/tapahtumat.

Lauantaina 24.2.2018 Maston rinteillä vietetään Suomi Slalomin tapahtumapäivää kello 10.00 alkaen. Ohjelmassa on muun muassa uutuusvälineiden testausta.

20.2.2018 Pessarin rinteessä laskettiin hienojen tykkypuiden ympäröimänä. Kuva: Veera Vihervaara

Iso-Syötteen vauhdikkaat lomaviikot

Iso-Syötteellä ollaan nautittu upean aurinkoisesta talvisäästä. Ennusteen mukaan seuraavatkin hiihtolomaviikot jatketaan samalla hienolla säälinjalla. Hiihtolomilla on useita tapahtumia parkissa ja maskottiporojen Mustin ja Lystin järjestämänä perheen pienimmille joka viikko.

Iso-Syötteen mittava parkki kylpi auringossa maanantaina 19.2.2018. Kuva: Matt Slocombe

Tahkolla paistatellaan Savon auringossa

Tahkolla hiihtolomalaisia on hellitty auringonpaisteella ja pakkasella koko viikon, ja sama meno näyttää jatkuvan. Rinteet ovat huippukunnossa ja hiihtokoulun viikko-ohjelmassa riittää tekemistä.

Lauantaina 24.2 Tahkolla on myös kansainväliset moottoriurheilun tähdet: Ensimmäistä kertaa järjestettävän Tahko on Ice –autourheilushown tähtinä nähdään muiden muassa Luke Woodham, Liam Doran, Nic Hamilton ja Jason Webb. Tapahtuman isäntänä toimii autourheilun ammattilainen, Monster Energyn sekä BMW i:n brändilähettiläs Riku Tahko. Lue lisää tapahtumasta Tahkon sivuilta.

Tahko Park kuvattuna tiistiana 20.2.2018

Messilässä aito hiihtolomafiilis

Upeista keleistä nauttiakseen ei Etelä-Suomen lomalaisten ole tarvinnut matkata pohjoiseen asti. Messilässä on ollut aito hiihtolomafiilis.

Aurinkoa, lunta ja pakkasta, niistä on oikea hiihtoloma tehty! Messilä maanantaina 19.02.2018.

Talmassa innostetaan uusia laskettelijoita

Talmassa on hiihtolomaviikolla ollut kiva ja leppoisa meininki. Aamuisin on paljon lapsia hiihtokoulussa opettelemassa laskettelun ja lautailun saloja, ja iltaisin parkki pullollaan. Jonoja ei kuitenkaanole muodostunut. Mäet on erittäin hyvässä kunnossa.

Hiihtoloma tuo vipinää myös hiihtokouluihin.

Swinghilliin skibusilla

Täydellisessä talvikelissä on ollut hyvä hiihdelllä. Swinghillin hiihtolomakurssi junnuille pyörii kello 12.00–16.10 ja Helsingistä kulkee maksuton skibussi Espoon Chamonixiin.

Myös Espoon Chamonixissa on paistateltu hienossa hiihtolomasäässä.

Hiihtokeskusten rinne- ja aukiolotiedot, tapahtumat ja hiihtokoulut löydät Ski.fi:n sivuilta.

Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Kevät vietetään hyvässä seurassa ja rennolla otteella. Tässä nautitaan Rukan Wappulounaasta.
Apocalyptican Paavo Lötjönen ja Eicca Toppinen ovat suksimiehiä. ”Laskettelussa yhdistyy hyvällä tavalla urheilu, vauhti, ulkoilu ja luonnosta nauttiminen”, Paavo kertoo.
Aurinkoisella kelillä vauhdikasta loskasurffausta kaverin kanssa, mikä voisi olla hienompaa?
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Pehmeä kevätrinne innostaa laskemaan. Roope Tonteri kävi tutustumassa Swinghillin parkkiin 7.3.2024.
Monen laskettelijan ja lumilautailijan mielestä kevät on talven kruunu. Kerro mielipiteesi kevätlaskuista ja osallistu Bollén lasien arvontaan.
Nyt on aihetta hymyyn, iloon ja riemuun: Iso-Syötteen huipulle pääsee jatkossa nopealla tuolihissillä.
Sirkan kylässä sijaitsevalla Levitunturilla avattiin vuonna 1964 Eturinteen alueella pujottelurinne ja kapulahissi. Levin kehitys kansainväliseksi talvimatkailukeskukseksi oli alkanut. Kuva: Levi Ski Resort
Talvipyöräily antaa kiehtovaa näkökulmaa hiihtolomaan. Tutunkin hiihtokeskuksen ympäristö näyttää erilaiselta ohjaustangon takaa.
Rinteessä harvemmin ollaan yksi. Mitä enemmän väkeä on mäessä, sitä tärkeämpää on noudattaa yhteisiä rinnesääntöjä.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Rinneraportti viikko 7: lähtölaukaus hiihtolomaan

Keskusuutiset

Rinneraportti viikko 6: talven taikaa koko maassa

Keskusuutiset

Rinneraportti, viikko 5: lunta, lunta – ja lisää lunta!

Keskusuutiset