Vihti Ski Center 28.3.2024

Ruka Park Club on uusi taukotila parkkilaskijoille

Maineikas Ruka park on suosittu ja hyvin hoidettu. Parkissa on kaksi rinnettä ja lukuisia laskulinjoja sekä obstaakkeleita. Jatkossa parkkilaskijat voivat pitää taukonsa Ruka Park Clubilla.
Saaruassa on kaudelle 2017–18 tehty paljon. Merkittävin uutuus on neljän hengen nopea Saarua Express -tuolihissi. Pienempi, mutta parkkilaskijoita varmasti paljon ilahduttava, uutuus on uusi taukotila. Palveluja täydentää aivan uudenlainen konttimarket.

Ruka Park Club on joulukuussa 2017 avattu taukotila Saaruassa viihtyville parkkilaskijoille. Taukotilassa voi lämmittää ja syödä eväitä. Myös välineet on huomioitu, sillä parkkiklubilta löytyy monokuivaaja ja lukittavat latauslokerot mobiililaittteille.

Laskemisen lomassa klubi tarjoaa monipuolisesti puuhaa: screeni leffa- ja kisakatsomoita varten, PlayStation-pelikone, äänentoisto, pingis, ilmakiekko ja pöytäjalkapallo. Lisäksi laskijoiden käytössä on harjoitusvälineitä kehon huoltoa varten.

”Toivottavasti nuoret ottavat tilan omakseen ja myös kunnioittavat irtaimistoa ja välineistöä kuin omiaan”, Rukakeskuksen tuottaja Jussi Väätäinen kertoo. (Juttu jatkuu kuvan jälkeen.)

Taukotilassa voi esimerkiksi ladata kännykän akun, syödä omia eväitä ja pelata.

Kahden käyttötarkoituksen Ruka Park Club

Ruka Park Club on rakennettu SaaruaExpress-hissin tuolien säilytyshalliin. Taukotila on avoinna Saarua Express -tuolihissin aukioloaikojen mukaan. Hissin ollessa kiinni tuolit ajetaan säilytykseen lämpimään halliin. Saarua Expressin tuolit ovatkin joka aamu lumettomat. Hissin pyöriessä on tuolihalli laskijoiden käytössä.

”Tila ei seiso koskaan tyhjillään, vaan on todellisessa hyötykäytössä ympäri vuorokauden”, Jussi Väätäinen iloitsee.

Ruka Park Club on toivottu lisä Saaruan rinnealueen palveluihin. Toinen kauden 2017–18 uutuus Saaruassa on joulukuun alussa avattu ja tapahtumien yhteydessä avoinna oleva K-Market konttikauppa. Saaruan alueella on jo ennestään laskijoiden käytössä taukotupa tulipaikkoineen ja WC-tiloineen.

Katso Rukan ja muiden Suomen hiihtokeskusten rinne- ja aukiotilanteet Ski.fi-sivuilta.

Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Aurinkoisella kelillä vauhdikasta loskasurffausta kaverin kanssa, mikä voisi olla hienompaa?
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Pehmeä kevätrinne innostaa laskemaan. Roope Tonteri kävi tutustumassa Swinghillin parkkiin 7.3.2024.
Monen laskettelijan ja lumilautailijan mielestä kevät on talven kruunu. Kerro mielipiteesi kevätlaskuista ja osallistu Bollén lasien arvontaan.
Nyt on aihetta hymyyn, iloon ja riemuun: Iso-Syötteen huipulle pääsee jatkossa nopealla tuolihissillä.
Sirkan kylässä sijaitsevalla Levitunturilla avattiin vuonna 1964 Eturinteen alueella pujottelurinne ja kapulahissi. Levin kehitys kansainväliseksi talvimatkailukeskukseksi oli alkanut. Kuva: Levi Ski Resort
Talvipyöräily antaa kiehtovaa näkökulmaa hiihtolomaan. Tutunkin hiihtokeskuksen ympäristö näyttää erilaiselta ohjaustangon takaa.
Rinteessä harvemmin ollaan yksi. Mitä enemmän väkeä on mäessä, sitä tärkeämpää on noudattaa yhteisiä rinnesääntöjä.
Hiihtokoulu ei ole vain aloittelijoiden koulu, vaan jokainen laskettelija ja lautailija hyötyy tekniikkatunnista.
Suksiseppä Jani Ahvenainen kertoo rinnevinkkinsä ja samalla paljastaa, miten voit voittaa Pusun sukset.

Lumilautaliiton uusimmat

fsa-paracross-pyha

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Laskukausi 2019–2020 alkoi Rukalla perjantaina 4.10.2019 kello 9.30. Alamäkikansan otti vastaan kaksi rinnettä, paksu lumipatja, viitisen astetta pakkasta ja hento lumisade.

Nyt on talvi! Ruka avasi laskettelukauden ennätysaikaisin

Keskusuutiset

Ruka tuo talveen lukuisia uudistuksia

Ruka

Parkkilaskemisen ABC

Laskettelu