Ylläs 12.4.2024

Salla lähtee talveen entistä laajempana

Sallassa on valmistauduttu talveen 2017–18 monin uudistuksin.
Uusi rinne, enemmän huoneistoja, lisää suorituspaikkoja metsälaskualueille… Sallassa on pian alkavaa talvikautta varten tehty paljon isoja ja pieniä uudistuksia. Esittelemme niistä laskijoille tärkeimmät.

Sallan talven 2017–18 uutuuksista kiinnostavimmat löytyvät rinnealueelta. Yksi tärkeimmistä on kilparinteen alaosan viereisen rinnealueen laajennus, joka ilahduttaa etenkin aloittelijoita sekä pienimpiä laskettelijoita.

Ennen kisarinteen vieressä oli vain kapea ja paikoitellen varsin jyrkkä rinne. Nyt hissilinjan ja entisen kapean kaistaleen välinen metsä on raivattu ja maaston muodot tasoitettu. Aloittelijoille ja hiihdonopetukselle saatiin näin leveä ja mukavan helppo rinne.

Sallan maineikkaan kisarinteen viereen on raivattu aloittelijolle sopiva rinne.

Lisää metsälaskua, enemmän reilejä

Sallaan avattiin kaudelle 2016–17 kaksi metsälaskualuetta (lue myös: Sallassa metsälasku tehdään helpoksi). Suosittuja alueita on kehitetty talvelle 2017–18 entisestään rakentamalla useampia laskulinjoja. Metsään sijoitetaan myös entistä enemmän reilejä. Metsälaskualueista saadaan näin entistäkin mielekkäämpiä ja hauskempia laskea.

Metsään reilit tuodaan parkkirinteestä, jossa näin putkien ja kaiteiden määrä vähenee. Parkkirinteessä entistä pienempi reilimäärä korvataan hyppyreillä, joista uskaltaa ponnistaa niin vasta-alkajat kuin kokeneemmatkin laskijat. Varsinainen aloittelijoiden parkki säilyy jatkossakin eturinteillä.

Myös hiihtokeskuksen kahvila ja ski shop on saanut syksyllä uuden ilmeen. Tavoitteena on palvella asiakkaita entistä paremmin ja tehokkaammin myös vilkkaimpina sesonkipäivinä.

Talvipyöräilyä Sallan erämaassa

Kesällä 2017 vuokraamon uutuus oli sähköavusteiset fatbiket. Vuokrapyörät ja opastetut pyöräretket eivät jää vain kesän huviksi, vaan poluille voi polkaista myös talvella. Sähköavusteisten pyörien lisäksi vuokraamon valikoimaa on täydennetty myös perinteisillä ”läskipyörillä”.

Vuokraamosta löytyy siis kattava valikoima välineitä Sallan erämaahan suuntaaville: pyörien lisäksi löytyy luonnollisesti myös maastohiihtovälineitä sekä lumikenkiä.

Uusia loma-asuntoja rinteiden juurelle

Kesäkuussa 2017 valmistui kaksikerroksisiin luhtitaloihin 16 uutta lomahuoneistoa. Kattavasti varustelluissa huoneistoissa on kaksi makuuhuonetta ja pinta-alaa 53 neliötä, joten ne sopivat esimerkiksi perheiden käyttöön.

Loma-asunnot ovat aivan rinteiden ja hiihtolatujen välittömässä läheisyydessä, sillä ne on rakennettu tiiviisti Hotelli Revontulen ympäristöön. Myös Holiday Clubin tunturikylpylä sijaitsee aivan uusien huoneistojen vieressä.

Avajaiset marraskuussa, maailmancup helmikuussa

Kauden 2017–18 lumetus Sallassa alkoi jo lokakuussa. Kilparinne avattiin marraskuun alussa alppimaajoukkueiden käyttöön. Marraskuun pakkasten myötä lumetusta tunturissa jatketaan ja avaustavoite etu- ja itärinnealueille on 25.11.2017.

Sallan rinteistä – ja hiljaisuudesta – pääsee pian taas nauttimaan. Avajaistavoite on 25.11.2017.

Salla on vuosia ollut nopeuslaskijoiden harjoittelupaikka ja kisanäyttämö. Rinteessä on järjestetty useita nopeuslaskun maailmancupin osakilpailuja. Vuonna 2003 rinteessä laskettiin myös maailmanmestaruudesta. Tulevana talvena tavoitellaan jälleen Sallan huippunopeuksia, kun nopeuslaskun maailmancup järjestetään 9.–11.2.2018. Sallan maailmancup on nimetty suomalaisen alppilegendan Kalevi ”Häkä” Häkkisen muistokilpailuksi.

Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Kevät vietetään hyvässä seurassa ja rennolla otteella. Tässä nautitaan Rukan Wappulounaasta.
Apocalyptican Paavo Lötjönen ja Eicca Toppinen ovat suksimiehiä. ”Laskettelussa yhdistyy hyvällä tavalla urheilu, vauhti, ulkoilu ja luonnosta nauttiminen”, Paavo kertoo.
Aurinkoisella kelillä vauhdikasta loskasurffausta kaverin kanssa, mikä voisi olla hienompaa?
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Pehmeä kevätrinne innostaa laskemaan. Roope Tonteri kävi tutustumassa Swinghillin parkkiin 7.3.2024.
Monen laskettelijan ja lumilautailijan mielestä kevät on talven kruunu. Kerro mielipiteesi kevätlaskuista ja osallistu Bollén lasien arvontaan.
Nyt on aihetta hymyyn, iloon ja riemuun: Iso-Syötteen huipulle pääsee jatkossa nopealla tuolihissillä.
Sirkan kylässä sijaitsevalla Levitunturilla avattiin vuonna 1964 Eturinteen alueella pujottelurinne ja kapulahissi. Levin kehitys kansainväliseksi talvimatkailukeskukseksi oli alkanut. Kuva: Levi Ski Resort
Talvipyöräily antaa kiehtovaa näkökulmaa hiihtolomaan. Tutunkin hiihtokeskuksen ympäristö näyttää erilaiselta ohjaustangon takaa.
Rinteessä harvemmin ollaan yksi. Mitä enemmän väkeä on mäessä, sitä tärkeämpää on noudattaa yhteisiä rinnesääntöjä.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Salla lähtee talveen entistä laajempana

Salla

Sallan kausi on pitkä

Keskusuutiset

Sallassa metsälasku tehdään helpoksi

Laskettelu