Pyhä 17.4.2024

Suomutunturille lisää lunta, valoa ja metsälaskualueita

Suomutunturille on raivattu kaudelle 2017–18 laajat metsälaskualueet.
Kesän aikana on Suomulla huhkittu täysillä. Moni toimenpide tähtää perustan jälleenrakentamiseen, mutta näkyviäkin uudistuksia on kaudelle 2017–18 tehty. Näistä laskettelijoita ilahduttaa varmasti parantunut valaistus ja lumetus – sekä laajentuneet parkki- ja metsälaskumahdollisuudet.

Metsä on aina ollut Suomun valtti. Huipulle asti yltävä puuraja antaa suojaa tuulelta ja tuiskulta. Metsä on aina myös houkuttanut laskijoita. Puiden välissä on mukava hakea tuoretta lunta, kumpuja ja mielekkäitä laskulinjoja.

Metsässä viihtyvien iloksi on kesällä Suomulla soitettu raivaussahaa oikein urakalla. Rinteiden välisiä metsiä sekä niiden vierustoja on harvennettu metsälaskualueiksi. Metsää ei ole kaadettu, vaan ärsyttävät risukot, vaarallisesti törröttävät oksat ja ilkeitä kantoja on poistettu. Haasteita kaipaavien laskettelijoiden iloksi tunturin länsipuolella olevat jyrkät linjat ovat myös harvennettu. Helposti saavutettavia metsäoffareita on siis jatkossa tarjolla paljon.

”Suomun metsät ovat aina houkutelleet laskettelijoita. Raivaustöillä olemme halunneet tehdä metsälaskusta paitsi entistä hauskempaa, niin etenkin turvallisempaa. Luonnon keskellä laskiessa pitää kuitenkin jatkossakin pitää maltti matkassa ja järki päässä”, Suomun paikallisjohtaja Lauri Kiiski muistuttaa.

Lisää valoa ja tehokkaampaa lumetusta

Metsälaskukauden alkamiseen tarvitaan monet lumisateet. Suomu hoidetuille rinteille kuitenkin talvi tulee jatkossa edellisiä vuosia aikaisemmin. Lumetusjärjestelmään kun on Suomullakin panostettu.

Uuteen SnowPark-rinteeseen tulee lumetus, valaistus ja suorituspaikkoja eri tasoisille laskijoille.

Rinteiden avaamista nopeutetaan uudella lumetuskapasiteettia lisäävällä entistä tehokkaammalla pumppaamolla. Lisäksi Fis-rinne – eli vanha Syöksyrinne – on saanut lumetuslinjan koko matkalle. Fis-rinteessä näkyvyys paranee uuden led-valaistuksen myötä. Myös uusi SnowPark-rinne saa lumetuslinjan sekä valaistuksen.

Ennen Välinrinteen-nimellä kulkenut kilometrin mittainen rinne on muokattu parkkilaskijoille, ja nimetty SnowPark-rinteeksi. Suomun kaikki reilit on kunnostettu tai uusittu. SnowPark-rinne alkaa reiliosuudella, missä valittavana on kaksi laskulinjaa. Alempana on kolme hyppykumpua, joista jokaiseen tulee kolme eritasoista nokkaa. Ajatuksena on, että tekemistä löytyy myös aloittelevalle parkkilaskijalle.

Lisätietoja Suomun rinteistä ja palveluista löydät ski.fi:n keskussivuilta sekä Suomun sivuilta.

Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Kevät vietetään hyvässä seurassa ja rennolla otteella. Tässä nautitaan Rukan Wappulounaasta.
Apocalyptican Paavo Lötjönen ja Eicca Toppinen ovat suksimiehiä. ”Laskettelussa yhdistyy hyvällä tavalla urheilu, vauhti, ulkoilu ja luonnosta nauttiminen”, Paavo kertoo.
Aurinkoisella kelillä vauhdikasta loskasurffausta kaverin kanssa, mikä voisi olla hienompaa?
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Pehmeä kevätrinne innostaa laskemaan. Roope Tonteri kävi tutustumassa Swinghillin parkkiin 7.3.2024.
Monen laskettelijan ja lumilautailijan mielestä kevät on talven kruunu. Kerro mielipiteesi kevätlaskuista ja osallistu Bollén lasien arvontaan.
Nyt on aihetta hymyyn, iloon ja riemuun: Iso-Syötteen huipulle pääsee jatkossa nopealla tuolihissillä.
Sirkan kylässä sijaitsevalla Levitunturilla avattiin vuonna 1964 Eturinteen alueella pujottelurinne ja kapulahissi. Levin kehitys kansainväliseksi talvimatkailukeskukseksi oli alkanut. Kuva: Levi Ski Resort
Talvipyöräily antaa kiehtovaa näkökulmaa hiihtolomaan. Tutunkin hiihtokeskuksen ympäristö näyttää erilaiselta ohjaustangon takaa.
Rinteessä harvemmin ollaan yksi. Mitä enemmän väkeä on mäessä, sitä tärkeämpää on noudattaa yhteisiä rinnesääntöjä.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

GoExpo Winter lupaa nostaa talvitunnelman

Keskusuutiset

Haluatko mukaan Werneri-hiihtokouluun?

Hiihtokoulu

Hiihtokeskusten upea talvi jatkuu vaihtelevista keleistä huolimatta

Keskusuutiset