Vihti Ski Center 28.3.2024

Talvikausi avataan nyt!

Levillä on 10.–12.11.2017 maailman parhaat laskijat ja tietysti myös joulupukki. Kuva: Teemu Moisio/PTB-Creative
Vaikka Suomessa on lasketeltu jo yli kuukausi ja hiihtokeskuksia avattu lähes maamme eteläisintä kolkkaa myöten, niin varsinainen talvikauden avajaisviikonloppu on 10.–12.11.2017. Viikonlopun päänäyttämönä on Levin maailmancup, mutta muissakin keskuksissa tapahtuu.

Talvi 2017–18 polkaistaan juhlavasti käyntiin Levin maailmancup-kisaviikonlopulla, Rukan talven avajaisilla, Ounasvaaran kauden avajaisilla ja Messilän talvikauden avajaisilla.

Talvea on jo juhlistettu kaupunkitapahtumilla, kuten Rovaniemen Arctic Weekendillä sekä Helsingin GoExpo Winterillä, mutta nyt on aika siirtyä mäkeen.

Maailman nopeimmat kisaavat Levillä

Maailman parhaat pujottelijat kokoontuvat Levi Black -rinteeseen mittelemään maailmancup-pisteistä ja pääsystä olympialaisiin. 11.11. kello 11 startataan naisten pujottelun maailmancup-kausi. Naisten kisa palkintojenjakoineen on ohi kolmen aikoihin. Sunnuntaina kisataan miesten pujottelu myös kello 11.00 alkaen. Ennen aikuisten kisaa lasketaan jo perjantaina 10.11.2017 Levi Lapland Kids Race.

Maailmancup tuo kansainvälisen hulabaloon Leville koko viikonlopuksi. Lapin eksotiikka sekoittuu iloisesti maailmancup-tunnelmaan ja monipuolista ohjelmaa on perjantaista lähtien. Eturinteille Zero Pointin välittömään läheisyyteen avataan perinteisesti joulutori. Musiikkitarjonta viikonloppuna on runsasta ja Levillä esiintyvät mm. Jenni Vartiainen ja Egotrippi. Vauhdin lisäksi ohjelmatarjonnassa on asiaakin, sillä tunturissa järjestetään samaan aikaan Levi Suksee 2017 -yritysseminaari.

Ensimmäisen Levin maailmancupin vuonna 2004 voitti Tanja Poutiainen.
Ensimmäisen Levin maailmancupin vuonna 2004 voitti Tanja Poutiainen.

Levin maailmancup kisattiin ensimmäisen kerran helmikuussa 2004. Kovassa pakkasessa ja upean aurinkoisessa säässä kisasivat vain naiset. Kilpailu oli suomalaisittain historiallinen, sillä Tanja Poutiainen voitti silloin ensimmäistä kertaa maailmancupin osakilpailun.

Nauti Rukalla kauden parhaat palat kerralla

Rukan talven avajaiset on jo legendaarinen tapahtuma, joka kokoaa laskukansan ja julkkikset nauttimaan talvesta. Tällä kertaa rukalaiset haluavat tarjota vieraille maistiaiset talven parhaista paloista jo avajaisviikonloppuna.

Rukan talvikauden avajaisissa pääsee kunnolla laskemaan. 6.11. oli Rukalla jo seitsemän rinnettä auki. Talvinen kuva Rukalta on otettu 3.11.2017. Kuva: Veera Vihervaara
Rukan talvikauden avajaisissa pääsee kunnolla laskemaan. 6.11. oli Rukalla jo seitsemän rinnettä auki. Talvinen kuva Rukalta on otettu 3.11.2017. Kuva: Veera Vihervaara

Rukan talvisessa maisemassa on jo auki seitsemän rinnettä ja viisi hissiä (katso ajankohtaiset rinnetiedot täältä). Laskuilon lisäksi tarjolla on suorastaan hengästyttävän runsaasti ohjelmaa. On parhaat palat Spring Breakistä, Rukan Pipolätkästä, Wappulounaasta, Ski Pridestä, joulusta ja hiihtolomasta. On ilmaisia hiihtokoulutunteja, välinetestausta, soihtulaskua ja näyttävä ilotulitus. Koko ohjelman löydät Rukan sivuilta.

Talvikausi alkaa Ounasvaaralla 11.11.

Ounasvaaran rinteiden portit avataan lauantaina 11.11.2017 kello 10.00. Käytössä on tällöin Vuopalanrinne ja Lumimaa.

Talvikauden avajaisia juhlitaan Snow Xon Ounasvaara -tapahtumalla kello 11.00 alkaen. Kolmeen asti kestävässä tapahtumassa on lumisählyturnaus, kisailua musiikkia, haastatteluja ja karkkisadetta loppuhuipennuksena.

Ounasvaaran kausi on lähes puolen vuoden mittainen. Kuvassa vietetään viime kauden päättäjäisiä 17.4.2017, uusi kausi käynnistyy 11.11.2017. Tänä talvena on Rovaniemellä tarkoitus laskea vielä pidempään kuin viime kaudella. Kuva: Jouni Abe Laaksomies
Ounasvaaran kausi on lähes puolen vuoden mittainen. Kuvassa vietetään viime kauden päättäjäisiä 17.4.2017, uusi kausi käynnistyy 11.11.2017. Tänä talvena on Rovaniemellä tarkoitus laskea vielä pidempään kuin viime kaudella. Kuva: Jouni Abe Laaksomies

Messilän talvi avataan kartanotunnelmissa

Vaikka lauhan ja sateisen sään takia Messilässä ei vielä laskemaan pääse, niin talvikausi alkaa myös Lahden kupeessa ja kartanomiljöössä voi jo aistia talvifiiliksen. Kauden avajaisiin kannattaa suunnistaa syyssäässäkin.

Messilässä ollaan valmiita lumettamaan. Kuva on edelliseltä kaudelta.
Messilässä ollaan valmiita lumettamaan. Kuva on edelliseltä kaudelta.

Messilän hiihtokoulu järjestää lapsille leikkimielisiä kisoja ja huhujen mukaan myös Werneri on tulossa Messilään. Kartanolla on kahvitarjoilu ja ulkona voi grillata eväitä nuotiolla. Lahden hiihtoseura esittelee toimintaansa ja rinnehenkilökunta näyttää Messilän lumetus- ja rinnekalustoa.

Messilässä on myös markkinameininkiä. Talvikauden avajaistarjouksena on luvassa rajoitettu erä päivälippuja erikoishintaan ja Skimac-vuokraamossa myydään lasketteluvälineitä. Avajaisten yhteydessä Skimacissa saa välinehuolloille MaPlus High Fluori -voitelun.

Suomen hiihtokeskusten ajankohtaiset rinne- ja aukiolotiedot löydät täältä.

Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Aurinkoisella kelillä vauhdikasta loskasurffausta kaverin kanssa, mikä voisi olla hienompaa?
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Pehmeä kevätrinne innostaa laskemaan. Roope Tonteri kävi tutustumassa Swinghillin parkkiin 7.3.2024.
Monen laskettelijan ja lumilautailijan mielestä kevät on talven kruunu. Kerro mielipiteesi kevätlaskuista ja osallistu Bollén lasien arvontaan.
Nyt on aihetta hymyyn, iloon ja riemuun: Iso-Syötteen huipulle pääsee jatkossa nopealla tuolihissillä.
Sirkan kylässä sijaitsevalla Levitunturilla avattiin vuonna 1964 Eturinteen alueella pujottelurinne ja kapulahissi. Levin kehitys kansainväliseksi talvimatkailukeskukseksi oli alkanut. Kuva: Levi Ski Resort
Talvipyöräily antaa kiehtovaa näkökulmaa hiihtolomaan. Tutunkin hiihtokeskuksen ympäristö näyttää erilaiselta ohjaustangon takaa.
Rinteessä harvemmin ollaan yksi. Mitä enemmän väkeä on mäessä, sitä tärkeämpää on noudattaa yhteisiä rinnesääntöjä.
Hiihtokoulu ei ole vain aloittelijoiden koulu, vaan jokainen laskettelija ja lautailija hyötyy tekniikkatunnista.
Suksiseppä Jani Ahvenainen kertoo rinnevinkkinsä ja samalla paljastaa, miten voit voittaa Pusun sukset.

Lumilautaliiton uusimmat

fsa-paracross-pyha

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Mitä paremmalla ja tehokkaammalla laskutekniikalla pystyy laskemaan, sitä paremman treenin saa.

”Kurvailu rinteessä on kuluttavaa puuhaa” – tämän takia laskettelu on hyvää treeniä

Hiihtokoulu

21 uutta syytä mennä mäkeen

Laskettelu

Hiihtokeskusten suosio pysynyt edelleen korkeana

Keskusuutiset