Vihti Ski Center 28.3.2024

Tutustu Laajiksen kesään!

Laajis Bikepark tarjoaa kesällä 2018 hissipyöräilyä viitenä päivänä viikossa. Reittejä on leppoisasta kurvailusta rankkaan rymistelyyn.
Laajis ei ole enää pelkkä hiihtokeskus, vaan ympärivuotisesti toimiva monipuolinen kohde. Kesällä Laajiksessa tekemistä riittää koko perheelle useammaksikin päiväksi. Esittelemme Laajiksen kesätarjonnan parhaat palat.

Aivan Jyväskylän keskustan tuntumassa kohoava Laajis on monipuolinen ympärivuotinen keskus. Talvella rinteissä luonnollisesti lasketaan, mutta Laajiksen kesätoiminta on ehkä vieläkin monipuolisempaa. Rinteitä viiletetään pyörillä sekä potkulaudoilla, ja seikkailupuistosta on tullut monen suosikki. Eikä aktiviteetit näihin lopu.

Seikkailupuisto on suosikki

Vuonna 2014 auennut koko perheen seikkailupuisto toi Laajavuoren hiihtokeskukselle suositun aktiviteetin. Seikkailupuiston radat sopivat niin lapsille, aloittelijoille kuin haastetta kaipaaville.

Seikkailupuistossa tekemistä riittää: eri tasoisia ratoja on 13 ja niiden yhteispituus on kiitettävät 2,2 kilometriä. Kesän 2018 aikana vielä avataan seikkailupuiston pisin vaijeriliuku, joka kulkee rinteen yli.

Pienimmistäkin kiipeilijöistä kuoriutuu junnuradalla rohkeita seikkailijoita. Lapsille mitoitetut esteet ja liu’ut tuovat iloisen virneen taaperoiden kasvoille ja rata tulee kuin huomaamatta kierrettyä useaan kertaan.

Laajiksen seikkailupuisto on koko perheen elämys.

Bikepark on Laajiksen kesän klassikko

Laajiksen rinteet ovat jo vuosia olleet niin paikallisten kuin kauempaakin matkaavien alamäkipyöräilijöiden suosiossa. Laajis Bikeparkin maastosta ja rinteiltä löytyy useita eritasoisia reittejä.

Kesälle 2018 reittejä on entisestään kehitetty ja parannettu. Myös Bikeparkin aukioloaikoja on parannettu, ja hissi pyöriikin kesällä 2018 viitenä päivänä viikossa.

Polkupyörien lisäksi Laajiksen kesässä rinteitä voi laskea myös alamäkipotkulaudoilla. Näitä on vuokrattavissa Bikeparkin ollessa auki.

Alamäkeä voi laskea polkupyörän lisäksi Laajiksesta vuokrattavilla potkulaudoilla.

Heinäkuussa pyöräily monipuolistuu entisestään, sillä Laajkseen tulee sähköfatbiket vuokrattavaksi. Sähköavusteisilla ”läskipyörillä” on hauskaa ja vaivatonta tutustua Laajiksen ympäristöön – etenkin kun fatbikeille tehdään oma reitit. Pyöräreitit tulevat myös Citynomadi-sovellukseen.

Kahden radan frisbeegolf

Frisbeegolfin harrastajille Laajiksesta on kaksi rataa: 8-väyläinen Vuorilammen rata aloittelijoille ja 18-väyläinen Laajavuoren pro-rata. Kesäkaudelle 2018 myös frisbeegolf-ratoja on kunnostettu.

Kunnon frisbeegolf-välineet voi hankkia ravintolan ravintolasta löytyvästä Frisbeegolf Shopista. Perinteiset viikkokisat järjestetään Laajiksessa tiistaisin.

Frisbeegolfin ystäville on 8- ja 18-väyläiset radat.

Hupimaa on lapsellisten juttu

Seikkailupuiston yhteydessä toimii myös Laajiksen Hupimaa, joka tarjoaa aktiivista hupia pienimmille. Hupimaan ydin on lasten suosimat pomppulinnat. Kesälle 2018 innokkaimmat pomppijat ovat voineet hommata itselleen pomppulinna-kausikortin, joten pomppuja tänä kesänä riittää! Pomppulinnojen lisäksi Hupimaasta löytyy kiipeilyteline.

Kesän 2018 aikana Hupimaata rakennetaan entistä hauskemmaksi. Tulossa on ainakin sähkökaivureita ja polkuautoja niille tehtyine ratoineen. Lisäksi ryhmille on tilauksesta saatavilla slackline-tasapainoilua sekä bungeetrampoliini.

Lapset jaksavat innostua Hupimaan pomppulinnoista. Vielä kesäkauden 2018 aikana Laajikseen on luvassa entistä enemmän hupia.

Kipinää treeneihin ja edullista majoitusta

Laajiksesta löytyy myös erilaisia majoitusvaihtoehtoja: Outdoor Hostel Laajikssa on 29 huonetta, eli yhteensä 79 vuodepaikkaa. 80-paikkaiselle Caravan-alueelle otetaan asiakkaita ympäri vuorokauden. Vaunupaikkojen lisäksi löytyy myös telttapaikkoja. Kesäkaudella Caravan-alueen sauna lämpiää joka päivä.

Personal trainer-palveluihin erikoistunut Kipinä Studio järjestää myös ryhmäliikuntaa ja näin kesällä myös ulkotreenejä: heinäkuun ensimmäiseen viikkoon saakka tiistaisin ja torstaisin klo 18.10, jonka jälkeen ulkotreenejä järjestetään torstaisin klo 18.10 heinäkuun loppuun asti.

Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Aurinkoisella kelillä vauhdikasta loskasurffausta kaverin kanssa, mikä voisi olla hienompaa?
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Pehmeä kevätrinne innostaa laskemaan. Roope Tonteri kävi tutustumassa Swinghillin parkkiin 7.3.2024.
Monen laskettelijan ja lumilautailijan mielestä kevät on talven kruunu. Kerro mielipiteesi kevätlaskuista ja osallistu Bollén lasien arvontaan.
Nyt on aihetta hymyyn, iloon ja riemuun: Iso-Syötteen huipulle pääsee jatkossa nopealla tuolihissillä.
Sirkan kylässä sijaitsevalla Levitunturilla avattiin vuonna 1964 Eturinteen alueella pujottelurinne ja kapulahissi. Levin kehitys kansainväliseksi talvimatkailukeskukseksi oli alkanut. Kuva: Levi Ski Resort
Talvipyöräily antaa kiehtovaa näkökulmaa hiihtolomaan. Tutunkin hiihtokeskuksen ympäristö näyttää erilaiselta ohjaustangon takaa.
Rinteessä harvemmin ollaan yksi. Mitä enemmän väkeä on mäessä, sitä tärkeämpää on noudattaa yhteisiä rinnesääntöjä.
Hiihtokoulu ei ole vain aloittelijoiden koulu, vaan jokainen laskettelija ja lautailija hyötyy tekniikkatunnista.
Suksiseppä Jani Ahvenainen kertoo rinnevinkkinsä ja samalla paljastaa, miten voit voittaa Pusun sukset.

Lumilautaliiton uusimmat

fsa-paracross-pyha

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Laajis on aktiivinen kesäkeskus

Bike park -uutiset

Laajis varautuu aikaiseen talveen

Keskusuutiset
Laskukausi vaihtui keväällä 2020 vauhdilla lumilta bike parkeihin. Kuva uusiutuvan Kalpalinnan keväästä.

Alamäkikausi jatkuu – keskusten bike parkeissa on paljon uutta laskettavaa

Bike park -uutiset