Vihti Ski Center 28.3.2024

Vuoden 2017 parhaat laskettelujutut

Loppuvuosi 2017 on tarjonnut huikeita lasku- ja kaamoselämyksiä Lapissa. Lumesta ja joulukuun auringosta riemuittiin Pyhällä 28.12.2017.

Ski.fi-sivustoa julkaisee Suomen Hiihtokeskusyhdistys. Sivuston ytimen muodostaa hiihtokeskusten rinne- ja aukiolotiedot. Ski.fi seuraa myös aktiivisesti hiihtokeskusten tapahtumia ja suomalaista laskettelua sekä lumilautailua.

Vuonna 2017 kirjoitimme monipuolisesti suomalaisesta alamäestä: hiihtokeskusten uutuuksista ja tapahtumista, mielenkiintoisista henkilöistä sekä välineistä. Luonnollisesti Ski.fi kertoi myös paljon vinkkejä yhteistyössä hiihdonopettajien kanssa.

Tässä viisi vuonna 2017 Ski.fi:n luetuinta juttua:

Tältä näyttää kesähiihto Suomessa

Laskettelukausi 2016–17 käynnistyi hitaasti, mutta jatkui pitkään. Etenkin Lapissa nautittiin hohtavista keväthangista pitkälle toukokuuhun. Lumi säilyi rinteillä niin hyvin, että Saariselkä avasi rinteet viikonlopuksi vielä kesäkuussa!

Saariselällä laskettelijoita odotti lumisten rinteiden lisäksi yötön yö – sekä kesän ensimmäiset hellepäivät. Kesähiihto Suomessa oli elämys, joka uutisoitiin Suomen suurimmissakin medioissa laajasti.

Tältä näyttää laskettelu lokakuussa – Ruka avasi ennätysaikaisin

Kesä 2017 ei jää mieleen aurinkoista hellepäivistä. Kesä oli kolea ja sateinen, mutta onneksi myös varsin lyhyt. Ruka ja Levi tekivät mittavat lumivarastot ja pääsivät aloittamaan kautensa oman suunnitelman mukaan.

Rukalla kausi alkoi 6. lokakuuta. Rinteissä kävi jo silloin melkoinen kuhina ja laskettelijoita riitti läpi syksyn. Syyslomalaisilla oli mahdollisuus kerrankin yhdistää laskettelureissu ruskaretkeen. Lue myös: Syysloma on uusi hiihtoloma

Levi otti lumivarastonsa hieman myöhemmin käyttöön: Levin maailmancup ei enää ole säiden armoilla, kun lumet on tehty jo edellisenä talvena. Lue myös: Levillä on lumet valmiina maailmancupiin

Ruka tuo talveen lukuisia uudistuksia

Kesällä hiihtokeskuksissa valmistaudutaan vauhdilla jo seuraavaan kauteen lukuisin pienin ja suurin uudistuksin. Näistä Ski.fi kertoi laajasti pitkin syksyä. Rukan mittavat investoinnit kiinnostivat laskettelukansaa, mutta myös paikalliskeskusten tekemiset herättivät laskettelijoiden mielenkiinnon. Tästä hyvänä esimerkkinä uutinen Pääskyvuoresta: Pääskyvuori avaa legendaarisen kisarinteen

Laskettelijan parhaat venytykset – tee ainakin nämä

Laskuvinkit ja treeniohjeet kiinnostavat melkeinpä jokaista laskettelijaa ja lumilautailijaa. Erilaisia vinkkejä jaetaan hissimatkojen aikana ja niistä riittää juttua mäkipäivien välissäkin. Ski.fi julkaisi vuonna 2017 lukuisia hiihdonopettajien vinkkejä (kuten Opi lumilautailun alkeet helposti) sekä ammattilaisten treeniohjeita (esimerkiksi Lisää voimaa laskettelijan harjoitusohjelmalla).

Suomi 100 vuotta alamäessä – katso upeat kuvat vuosien varrelta

Tuskin kukaan pystyi loppuvuodesta välttelemään Suomi 100 -teemaa. Myös Ski.fi osallistui juhlahumuun muistelemalla laskettelun alkuvuosia ja merkkipaaluja Suomessa. Suomen Hiihtokeskusyhdistys julkaisee kaudella 2017–18 hiihtokeskusten historiasta kirjan, jonka ensimmäinen luku julkaistiin itsenäisyyspäivän kunniaksi: Tyhjänhiihtoa! Eli kuinka laskettelu sai Suomessa alkunsa.

Pysy mukana alamäen vauhdissa ja tilaa Ski.fi-uutiskirje. Seuraa Ski.fi-sivustoa myös Facebookissa.

Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Aurinkoisella kelillä vauhdikasta loskasurffausta kaverin kanssa, mikä voisi olla hienompaa?
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Pehmeä kevätrinne innostaa laskemaan. Roope Tonteri kävi tutustumassa Swinghillin parkkiin 7.3.2024.
Monen laskettelijan ja lumilautailijan mielestä kevät on talven kruunu. Kerro mielipiteesi kevätlaskuista ja osallistu Bollén lasien arvontaan.
Nyt on aihetta hymyyn, iloon ja riemuun: Iso-Syötteen huipulle pääsee jatkossa nopealla tuolihissillä.
Sirkan kylässä sijaitsevalla Levitunturilla avattiin vuonna 1964 Eturinteen alueella pujottelurinne ja kapulahissi. Levin kehitys kansainväliseksi talvimatkailukeskukseksi oli alkanut. Kuva: Levi Ski Resort
Talvipyöräily antaa kiehtovaa näkökulmaa hiihtolomaan. Tutunkin hiihtokeskuksen ympäristö näyttää erilaiselta ohjaustangon takaa.
Rinteessä harvemmin ollaan yksi. Mitä enemmän väkeä on mäessä, sitä tärkeämpää on noudattaa yhteisiä rinnesääntöjä.
Hiihtokoulu ei ole vain aloittelijoiden koulu, vaan jokainen laskettelija ja lautailija hyötyy tekniikkatunnista.
Suksiseppä Jani Ahvenainen kertoo rinnevinkkinsä ja samalla paljastaa, miten voit voittaa Pusun sukset.

Lumilautaliiton uusimmat

fsa-paracross-pyha

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Vihti Ski Centerin kausi on tunnetusti pitkä.

Hiihtämään lokakuussa? Näin se onnistuu Vihdissä!

Keskusuutiset

Etelä-Suomessa lasketaan jo 2.11.2017!

Keskusuutiset

Leville kaksi lumivarastoa: kausi alkaa jo syyslomalla

Keskusuutiset