Pyhä 17.4.2024

Wernerin vinkit pääsiäiseen

Wernerin vinkit: muista pääsiäisenä myös lähimäki, kokeile uutta ja nauti keväthangista! Wernerin vinkit: muista pääsiäisenä myös lähimäki, kokeile uutta ja nauti keväthangista!
Suomen hauskin ja pätevin hiihdonopettaja – Werneri – kertoo vinkkinsä pääsiäisrinteisiin. Näistä on iloa myös kokeneelle laskettelijalle.

Mene mäkeen

Nyt eletään vuoden parasta aikaa: rinteissä on paljon lunta, yöpakkaset ja huolto pitävät mäet kunnossa, päivällä on paljon valoa – ja jopa aurinkoa voi olla luvassa. Kuten muutaman vuoden takainen Facebook-kyselymme kertoi, kevät on suomalaisten mielestä ylivoimaisesti parasta laskuaikaa. Nyt on aika nauttia siitä.

Lähde lähimäkeen

Lapin kevät on käsite, jonka lähes jokainen hiihtäjä tuntee. Aurinkoisesta tunturimaisemasta ja pehmeistä mutta kantavista rinteistä haaveillaan koko vuosi.

Ei kuitenkaan tarvitse matkustaa Lappiin asti nauttiakseen keväthiihdosta. Myös Suomen eteläisissä hiihtokeskuksissa on kelit kohdallaan. Ja idässä. Ja Keski-Suomessa. Ja Pohjanmaalla. Nautittavat pääsiäislaskut ovat jokaisen suomalaisen ulottuvilla.

Kokeile uutta välinettä

Jos on koko talven laskenut samoilla välineillä, on keväällä hyvä hetki kokeilla uusia välineitä. Kokeilu tuo uutta näkökulmaa ja mielenkiintoista tekemistä laskemiseen. Välineiden vaihtaminen edes hetkeksi herättää uusia ideoita ja ajatuksia, jotka voivat jäädä kytemään kesän yli – ja seuraavalla kaudella laskeminen lähtee ihan uudelta tasolta.

Kokeile uusia suorituspaikkoja

Talven aikana laskuvarmuus on kehittynyt ja taidot karttuneet, nyt on siis hyvä hetki kokeilla rajojaan ja tehdä jotain aivan uutta. Testaa kuinka voit hyödyntää maastomuutoksia kuten kumpuja painonsiirrossa ja käännöksissä. Kokeile hyppyreitä tai parkkien muita suorituspaikkoja. Uskaltaudu kumpareikkoon tai mittele taitojasi radalla. Entä miten onnistuu leikkaava käännös paipissa?

Suojaa silmät ja iho

Kevätaurinko on kirkas ja hohtava hanki heijastaa tehokkaasti auringonsäteitä. Levitä iholle säännöllisesti kunnon aurinkovoidetta ja suojaa silmäsi laskettelulaseilla tai aurinkolaseilla. Rusketusraidat kasvoilla voittaa aina lumisokeuden.

Pysy ajan tasalla alamäkimaailman tapahtumista, tilaa Ski.fi-uutiskirje!

Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Kevät vietetään hyvässä seurassa ja rennolla otteella. Tässä nautitaan Rukan Wappulounaasta.
Apocalyptican Paavo Lötjönen ja Eicca Toppinen ovat suksimiehiä. ”Laskettelussa yhdistyy hyvällä tavalla urheilu, vauhti, ulkoilu ja luonnosta nauttiminen”, Paavo kertoo.
Aurinkoisella kelillä vauhdikasta loskasurffausta kaverin kanssa, mikä voisi olla hienompaa?
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Pehmeä kevätrinne innostaa laskemaan. Roope Tonteri kävi tutustumassa Swinghillin parkkiin 7.3.2024.
Monen laskettelijan ja lumilautailijan mielestä kevät on talven kruunu. Kerro mielipiteesi kevätlaskuista ja osallistu Bollén lasien arvontaan.
Nyt on aihetta hymyyn, iloon ja riemuun: Iso-Syötteen huipulle pääsee jatkossa nopealla tuolihissillä.
Sirkan kylässä sijaitsevalla Levitunturilla avattiin vuonna 1964 Eturinteen alueella pujottelurinne ja kapulahissi. Levin kehitys kansainväliseksi talvimatkailukeskukseksi oli alkanut. Kuva: Levi Ski Resort
Talvipyöräily antaa kiehtovaa näkökulmaa hiihtolomaan. Tutunkin hiihtokeskuksen ympäristö näyttää erilaiselta ohjaustangon takaa.
Rinteessä harvemmin ollaan yksi. Mitä enemmän väkeä on mäessä, sitä tärkeämpää on noudattaa yhteisiä rinnesääntöjä.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Lunta! Aurinkoa! Kavereita! Eväitä! Kevät on kaikkea tätä.

Täydellisen kevätpäivän resepti

Laskettelu
Voideltu suksi luistaa kevätsohjossa iloisesti.

Vinkit luistaviin kevätlaskuihin

Välineet

10 turvallista laskuvinkkiä

Vinkit