Ilo irti rinteestä

#iloirtirinteestä
Sunnuntaina 21.1.2018 FIS World Snow Day ja World Snowboard Day tuovat paljon tarjouksia ja tapahtumia moniin hiihtokeskuksiin. Mielakassa juhlitaan etenkin lautaillen. Kuva. Tomi Saksa

FIS World Snow Day tuo vauhtia rinteisiin 21.1.2018

Hiihtokeskuksissa otetaan nyt kaikki ilo irti talvesta. Lisää säpinää rinteisiin tuo kaksi kansainvälistä tapahtumaa FIS World Snow Day ja World Snowboard Day sunnuntaina 21.8.2018.

#iloirtirinteestä
Ylläksellä viime viikon aurinko vaihtui myrskytuuliin ja lumisateisiin, mutta metsässä on paljon pehmeää laskettavaa. Eetu Leikas laskemassa sunnuntaina 14.1.2018. Kuva: Sami Takku

Lunta ja talvea koko maahan: rinneraportti viikolta 3/2018

Iltapäivälehdet ja meteorologit ovat julistaneet viime päivät ilosanomaa: maahan saapuu sankka lumisade. Alamäen ystävillä on siis juhlapäivät edessä!

#iloirtirinteestä
Ukkohalla sijaitsee Kainuun lumisilla vaaroilla. Kuva: Jouni Ketola

Ukkohalla: 30 vuotta kinosten keskellä

Kainuu on lumista seutua. Hyrynsalmen vaaramaisemissa on kinosten keskellä lasketeltu jo vuosikymmeniä. Ukkohalla juhlistaakin vuonna 2018 kolmenkymmenen vuoden mittaista alamäkeä.

#iloirtirinteestä

Rinneraportti viikko 2: nyt tehdään lunta!

Vihdoin saatiin pakkasta lähes koko maahan. Tällä viikolla hiihtokeskuksissa on tehty pitkiä päiviä, kun rinteitä on lumetettu ahkerasti. Tämä tarkoittaa entistä enemmän rinteitä laskijoiden iloksi.

#iloirtirinteestä

Rinneraportti, viikko 1: vuosi vaihtui alamäessä

Suomen laskeva kansa otti vuoden 2018 vastaa alamäessä. Joulukinkut sulatettiin lasketellen ja uutta vuotta juhlistettiin monissa hiihtokeskuksissa soihtulaskuin ja ilotulituksin. Pohjoisen kovat pakkaset taittuivat lauhemmaksi sääksi. Etelässä sen sijaan tervehditään ilolla uusia sääennusteita.

#iloirtirinteestä
Loppuvuosi 2017 on tarjonnut huikeita lasku- ja kaamoselämyksiä Lapissa. Lumesta ja joulukuun auringosta riemuittiin Pyhällä 28.12.2017.

Vuoden 2017 parhaat laskettelujutut

Vuosi 2017 tarjosi unohtumattomia hiihtopäiviä: kausi jatkui ennätyspitkään ja alkoi ennätysaikaisin. Ennätystalveen mahtui monta ikimuistoista laskupäivää. Vuoden päätteeksi keräsimme Ski.fi:n vuoden luetuimmat jutut.

#iloirtirinteestä
Lumetukseen tarvitaan ammattaitoisen henkilökunnan lilsäksi tehokas lumetuskalusto ja pakkasta. Tahkolla lumetettiin jo 2.11.2017.

Tykkilumi mahdollistaa pitkän talven – mutta vaatii aikaa

Mitä ihmettä: maisemaa peittää parinkymmenen sentin lumipeite, mutta siitä huolimatta kaikki rinteet eivät hiihtokeskuksessa ole auki. Kyseessä on varsin tyypillinen sääolosuhteiden muovaama tilanne.

#iloirtirinteestä
Lapissa on nautittu tunnelmallisesta joulusta, kuten kuva Sallasta osoittaa. Uusi vuosi vietetään Sallassakin alamäessä. Kuva: Jonne Vaahtera

Rinneraportti viikolla 52: uutta vuotta vietetään rinteessä!

Joulu toi mukanaan pakkasta ja lunta, joten nyt jo noin puolet Suomen hiihtokeskuksista on auki. Etelä-Suomessa kautensa ovat avanneet esimerkiksi Messilä ja Sappee. Pohjoisessa tunnelmallinen talvi jatkuu.

#iloirtirinteestä
Valkoisen joulun löytää tänäkin vuonna hiihtokeskuksista.

Hiihtokeskusten aukioloajat jouluna

Hiihtokeskukset tarjoavat lumiset puitteet eri puolilla Suomea. Noin puolet hiihtokeskuksista on jo auki ennen joulua 2017. Moni keskus järjestää koko perheen tapahtumia joulun välipäivinä ja uutena vuotena.

#iloirtirinteestä
Eteläisessäkin Suomessa on päässyt laskemaan. Talman harjoittelurinteen parkki on ollut ahkerassa käytössä. Wallride saatiin käyttöön 20.12.2017.

Rinneraportti: valkoinen jouluviikko

Jouluviikolla ei ole tarvinnut kärsiä mustasta maasta ja pimeydestä, sillä Lapin uskomattoman upeat talvikelit ovat jatkuneet. Eteläisessä Suomessakin on saanut lumituntumaa Vihti Ski Centerissä ja Talmassa.

#iloirtirinteestä
Pakkaa pukinkonttiin mäkipäiviä tai vaikka hiihtokoulutunti.

Parhaat joululahjat alamäkeen

Moni tuskailee joululahjahankintojen kanssa. Onneksi laskettelijalle on helppo antaa mieluisat lahjat. Keräsimme viisi laskettelijaa ja lautailijaa varmasti ilahduttavaa joululahjaa.

#iloirtirinteestä

Rinnesää viikolla 50: lunta koko maahan!

Tällä viikolla on saatu koko maassa nauttia lumisateista. Taivaalta pudonneen herkun lisäksi on pienten pakkasten ansiosta lunta saatu myös tykitettyä rinteisiin. Jo parikymmentä keskusta on auki ja moni keskus suunnittelee kauden avaamista lähipäivinä.