Messilä 18.1.2025
Suomalaiset haluavat enemmän laskupäiviä ystävien ja perheen kanssa.

Miten toimitaan ankkurihississä.

  1. Jonotus hissille
    Asetu järjestyksessä hissijonoon, liiku reippaasti jonon mukana. Ota hissilippu esille hyvissä ajoin ennen lippuporttia. Tutustu esillä oleviin hissiohjeisiin. Kysy hissihenkilökunnalta neuvoa tarvittaessa. Hissihenkilökunnan vastuu on huolehtia opastuksesta sekä turvallisuudesta. Ennen hissin lähtöpaikkaa on odotuspaikka ja/tai automaattiportti, missä asetutaan rinnakkain ja odotetaan vuoroa mennä lähtöpaikalle. Siirry lähtöpiakalle ripeästi ja odota ankkuria seisten rinnakkain.
  2. Valmistelu hissin lähtöpaikalla
    Jos sinulla on sauvat, ota ne tulevaan ankkuriin nähden uloimpaan käteen, asetu/laske opastetulle lähtöpaikalle. Tartu vapaalla kädellä ankkurin varteen ja ohjaa ankkuri vartalosi taakse reisien yläosaan tai lautailijana jalkojesi väliin.
  3. Lähtö hissillä
    Odota rauhallisesti, ankkurivetolaite vetää sinut liikkeelle. Älä istu ankkurin päälle vaan nojaa kevyesti ankkuria vasten. Liukuva askel menosuuntaan helpottaa lähtöä ja vähentää nykäisyä.
  4. Turvallisuus hississä
    Seiso tasaisesti suksien tai laudan päällä, näin tasapaino säilyy paremmin. Ankkurin korkeus vartaloiden takana on parhaan tasapainon saavuttamiseksi asetettava lyhyemmän henkilön mukaan.
  5. Matkustaminen hississä
    Älä leiki hississä. Leikkimisellä aiheutat vaaraa itsellesi ja muille hississä oleville sekä mahdollisesti hissin rikkoutumisen.
  6. Valmistautuminen hissistä poistumiseen
    Pysy ladulla, älä mutkittele tai vedätä sivulle. Poisjääminen on sallittua ainoastaan merkityillä paikoilla.
  7. Poistuminen hissistä
    Jos kaadut, päästä heti irti ankkurista ja pyri poistumaan nopeasti nousuladulta sivuun. Takana tulevan on vaikea väistää, jos nousulatu on täysin tukossa.
  8. Älä jää poistumisalueelle
    Hissilinjalla on n. 30 metriä ennen poistumispaikkaa lähestymisopaste ja poistumispaikalla on poistumispaikkaa sekä -suuntaa osoittava opaste. Valmistaudu ajoissa poistumiseen ja varmista, ettei ankkuri jää vaatteisiin kiinni.

Luitko jo nämä?

Kansallinen laskupäivä kutsuu kaikki alamäen ystävät nauttimaan talven riemuista.
Granibacken ei tyydy nostalgiakylpyyn, vaan haluaa kehittyä. Uutta kaudelle 2024–2025 on säilölumi ja uusi lasten alue.
Laskuaika kannustaa mäkeen yhdessä perheen tai kavereiden kanssa. Laskiessa ulkoilmassa vietetty aika lisääntyy ja ruutuaika vähenee
Ylläksen Kesänkitunturilla rakkakivikko on vielä laajalti näkyvissä, mutta Pirunkurun pohjalle ja sen maljamaiselle yläosalle lunta on jo kerääntynyt ympäröivää maastoa enemmän. Järkeviä laskulinjoja ei löydy kuitenkaan vielä mistään.
Vuodenajat ovat sinänsä armollisia, että laskeminen ei luonnonlunta vaadi. Rinteet saadaan laskukuntoon jo pikkupakkasilla tehokkaiden lumetusjärjestelmien avulla. Entistä useammissa keskuksissa apuna on myös edelliseltä kaudelta säilötty lumi.
Merkittyjen rinteiden läheisyydestä löytyy upeita metsiä. Yksi tunnetuimmista ja suosituimmista Pyhän metsistä on Jackson. Kuva: Jaakko Posti
Ski.fi:n joulukalenteri arpoo joka adventti laskettelijoita ja lautailijoita ilahduttavia paketteja.
Ellivuori kehittyy nyt vauhdilla. Kauden 2024–2025 merkittävin uudistus on ravintolan ja vuokraamon kattava päärakennus.
Sappeeta kehitetään asiakkaiden toiveiden mukaan. Saadun palautteen perusteella parkkia muokataan kaudelle 2024–2025 entistäkin paremmaksi.
Saariselkä on saamelaisalueella ja Lapin kultamailla. Luontoelämyksen täydentää Urho Kekkosen kansallispuisto.