Sappee 13.7.2024
Suomalaiset haluavat enemmän laskupäiviä ystävien ja perheen kanssa.

Miten toimitaan ankkurihississä.

  1. Jonotus hissille
    Asetu järjestyksessä hissijonoon, liiku reippaasti jonon mukana. Ota hissilippu esille hyvissä ajoin ennen lippuporttia. Tutustu esillä oleviin hissiohjeisiin. Kysy hissihenkilökunnalta neuvoa tarvittaessa. Hissihenkilökunnan vastuu on huolehtia opastuksesta sekä turvallisuudesta. Ennen hissin lähtöpaikkaa on odotuspaikka ja/tai automaattiportti, missä asetutaan rinnakkain ja odotetaan vuoroa mennä lähtöpaikalle. Siirry lähtöpiakalle ripeästi ja odota ankkuria seisten rinnakkain.
  2. Valmistelu hissin lähtöpaikalla
    Jos sinulla on sauvat, ota ne tulevaan ankkuriin nähden uloimpaan käteen, asetu/laske opastetulle lähtöpaikalle. Tartu vapaalla kädellä ankkurin varteen ja ohjaa ankkuri vartalosi taakse reisien yläosaan tai lautailijana jalkojesi väliin.
  3. Lähtö hissillä
    Odota rauhallisesti, ankkurivetolaite vetää sinut liikkeelle. Älä istu ankkurin päälle vaan nojaa kevyesti ankkuria vasten. Liukuva askel menosuuntaan helpottaa lähtöä ja vähentää nykäisyä.
  4. Turvallisuus hississä
    Seiso tasaisesti suksien tai laudan päällä, näin tasapaino säilyy paremmin. Ankkurin korkeus vartaloiden takana on parhaan tasapainon saavuttamiseksi asetettava lyhyemmän henkilön mukaan.
  5. Matkustaminen hississä
    Älä leiki hississä. Leikkimisellä aiheutat vaaraa itsellesi ja muille hississä oleville sekä mahdollisesti hissin rikkoutumisen.
  6. Valmistautuminen hissistä poistumiseen
    Pysy ladulla, älä mutkittele tai vedätä sivulle. Poisjääminen on sallittua ainoastaan merkityillä paikoilla.
  7. Poistuminen hissistä
    Jos kaadut, päästä heti irti ankkurista ja pyri poistumaan nopeasti nousuladulta sivuun. Takana tulevan on vaikea väistää, jos nousulatu on täysin tukossa.
  8. Älä jää poistumisalueelle
    Hissilinjalla on n. 30 metriä ennen poistumispaikkaa lähestymisopaste ja poistumispaikalla on poistumispaikkaa sekä -suuntaa osoittava opaste. Valmistaudu ajoissa poistumiseen ja varmista, ettei ankkuri jää vaatteisiin kiinni.

Luitko jo nämä?

Levillä on jo vuosia pyöräilty myös alamäkeen. Kesällä 2024 tunturissa alkaa kehitysprojekti, jonka tarkoitus on nostaa Levin maastopyöräilytarjonta uudelle tasolle.
Alamäkipyöräily on tempaissut Katja Ståhlin mukaansa. Varsinaisia tavoitteita laji ei kuitenkaan Katjalle aseta. ”Haluan vain nauttia ja vetää mäessä hyvällä fiiliksellä.”
Ylläs Flow -reitti avattiin alkusyksystä 2023 ja siitä tuli heti pyöräilijöiden suursuosikki.
Rukalla on kova tahto saada uusia pyöräilijöitä alamäkeen, joten keskuksessa panostetaan jatkossakin helppouteen ja turvallisuuteen.
Alamäki sopii ihan kaikille. Tahko Mini Mountain innostaa kaiken ikäiset ja kokoiset alamäkipyöräilyyn.
Bike park -päivä on mainio hetki tutustua laskettelun ja lumilautailun kesäiseen serkkuun, eli alamäkipyöräilyyn. Keskiviikkona 26.6.2024 on useassa keskuksessa tarjouksia lipuista, varusteista ja opastuksesta.
”Laajiksessa on se hyvä puoli, että reiteiltä löytyy mahdollisuuksia rauhalliseen tutustumiseen. Vauhtia voi sitten kasvattaa taitojen karttuessa”, sanoo Laajiksen kantaporukkaan kuuluva Hannu Pohjolainen (kuvassa vasemmalla).
Koko bike parkista löytyy hienosti rakennettuja flow-reittejä.
Sappee Bike Parkissa on panostettu monipuolisiin suorituspaikkoihin ja laajaan palvelutarjontaan pyöräilijöille.
Ellivuori bike park on tunnettu järvimaisemasta ja metsäisistä enduro-reiteistä.