Lasten ja nuorten lasketteluvälineisiin suhtaudutaan usein asenteella, että kunhan nyt jotain löytyy. Asian pitäisi olla aivan toisin päin, sillä sopivilla välineillä harrastaminen on turvallista ja hauskaa.
Kokokysymysten lisäksi ennen varustekauppaan marssimista on hyvä pähkäillä rehellisesti laskijan taitotaso sekä pääsääntöiset laskupaikat valmiiksi. Liiallisen laadullisen kehitysvaran hakeminen hidastaa lajin oppimista, oli sitten kyse laskettelusta tai lumilautailusta.
Välineiden tasonnoston aika tulee, kun lapsi ja vauhdit kasvavat lastenrinteistä isompiin mäkiin tai kun hyppyreissä vietetään suurin osa rinneajasta. Varsinkin lumilaudan tulee olla oikean mittainen etenkin lasku-uran alkuvaiheilla.
Kaikki lähtee monoista
Monon oikea koko on ensiarvoisen tärkeä asia. Väljässä monossa jalan liikkeet eivät välity sukseen tai lautaan tehokkaasti, jolloin myös loukkaantumisriski kasvaa. Myöskään suksen side ei välttämättä laukea kaatumistilanteessa toivotulla tavalla, mikäli jalka pyörii monossa.
Lastenkaan monoihin ei kannata tunkea yhtä laskettelusukkaa enempää tavaraa. Hyvälaatuinen laskettelusukka on lämmin ja pitää jalan lämpimänä siinä, missä parin kerroksen kotisukkaviritelmätkin, ellei jopa paremmin. Tärkeää on myös jättää monon varret tyhjiksi sukkaa lukuun ottamatta, sillä varteen tungetut housunlahkeet aiheuttavat pidemmän päälle kivuliaita tuntemuksia sääreen ja heikentävät verenkiertoa jalkoihin.
Lasten varusteisiin panostaminen kannattaa ja niihin sijoitetut eurot eivät mene hukkaan, sillä hyväkuntoisilla lasten lasketteluvarusteilla on kysyntää jälkimarkkinoilla.