Kuviolasku on hauskaa. Samalla se on tehokasta rytmiharjoitusta. Yhdessä onnistumisesta saa moninkertaisen ilon. Voit laskea kuviossa yhden tai vaikka kymmenen kaverisi kanssa.
Kaksin laskiessa voitte laskea käännöksiä peräkkäin tai vierekkäin, ryhmässä voit lisäksi muodostaa vierekkäisiä jonoja tai vaikka neliön. Taitojen karttuessa erilaisten kuvioiden ja rytmien variaatioita voi kehittää vaikka kuinka paljon!
Aloita kuviolasku helpoissa olosuhteissa
Toisen rytmiin mukautuminen on yllättävän vaikeaa. Siksi kuviolasku kannattaa aloittaa itselleen hieman liian helpossa mäessä ja hitaassa vauhdissa. Leveä ja ruuhkaton rinne on oiva paikka harjoitella kuviolaskua.
Vaikka osaisit jo leikkaavan käännöksen, kuviolasku kannattaa aloittaa luisuvin käännöksin. Tai jos osaat jo luisuvan käännöksen, mutta et leikkaavaa, aloita kuviolasku auraamalla. (Lue myös muita kivoja treenejä: Paritreenejä rinteeseen)
Jono, rivi vai neliö?
Mitä enemmän porukkaa, sitä hauskemmaksi (ja haastavammaksi, mutta myös opettavammaksi) rytmitreenit muuttuvat. Siksi kuviolaskua kannattaa ehdottomasti kokeilla myös perheen tai kaveriporukan kanssa.
Salmiakkimuodostelma on ehkäpä helpoin tapa aloittaa kuviolasku. Salmiakkikuvio on siis se salmiakkimakeisen muotoinen vino neliö. Kuvion kärkeen kiilaava laskija määrää rytmin, jota muut yrittävät seurata täysin samanaikaisesti.
Päättäkää porukalla etukäteen, millaista kääntösädettä tavoittelette. Pelkästään lyhyitä käännöksiä? Pelkästään pitkiä? Vai hieman haastavampaa: kaksi lyhyttä ja yksi pitkä käännös?
Rytmiharjoitukset ovat helpoimpia etummaisena laskevalle kapellimestarille. Vaihtakaa siis kärkilaskijaa joka laskun jälkeen, jotta kaikki saavat harjoitusta. Paikan vaihtaminen kannattaa myös siksi, että yhdessä tekemisen ilon kokevat voimakkaimmin ne perässähiihtäjät.
Pysy ajan tasalla alamäkimaailman tapahtumista, tilaa Ski.fi-uutiskirje!