Levi 12.11.2024

Kuviolasku on päivän hauskin treeni!

Mitä useampi laskija, sitä hauskempi ja tehokkaampi treeni. Mitä useampi laskija, sitä hauskempi ja tehokkaampi treeni.
Rytmi on yksi laskijan perustaidoista. Rytmin treenaaminen kannattaa jo siksi, että se on hauskaa!

Kuviolasku on hauskaa. Samalla se on tehokasta rytmiharjoitusta. Yhdessä onnistumisesta saa moninkertaisen ilon. Voit laskea kuviossa yhden tai vaikka kymmenen kaverisi kanssa.

Kaksin laskiessa voitte laskea käännöksiä peräkkäin tai vierekkäin, ryhmässä voit lisäksi muodostaa vierekkäisiä jonoja tai vaikka neliön. Taitojen karttuessa erilaisten kuvioiden ja rytmien variaatioita voi kehittää vaikka kuinka paljon!

Aloita kuviolasku helpoissa olosuhteissa

Toisen rytmiin mukautuminen on yllättävän vaikeaa. Siksi kuviolasku kannattaa aloittaa itselleen hieman liian helpossa mäessä ja hitaassa vauhdissa. Leveä ja ruuhkaton rinne on oiva paikka harjoitella kuviolaskua.

Vaikka osaisit jo leikkaavan käännöksen, kuviolasku kannattaa aloittaa luisuvin käännöksin. Tai jos osaat jo luisuvan käännöksen, mutta et leikkaavaa, aloita kuviolasku auraamalla. (Lue myös muita kivoja treenejä: Paritreenejä rinteeseen)

Jono, rivi vai neliö?

Mitä enemmän porukkaa, sitä hauskemmaksi (ja haastavammaksi, mutta myös opettavammaksi) rytmitreenit muuttuvat. Siksi kuviolaskua kannattaa ehdottomasti kokeilla myös perheen tai kaveriporukan kanssa.

Salmiakkimuodostelma on ehkäpä helpoin tapa aloittaa kuviolasku. Salmiakkikuvio on siis se salmiakkimakeisen muotoinen vino neliö. Kuvion kärkeen kiilaava laskija määrää rytmin, jota muut yrittävät seurata täysin samanaikaisesti.

Päättäkää porukalla etukäteen, millaista kääntösädettä tavoittelette. Pelkästään lyhyitä käännöksiä? Pelkästään pitkiä? Vai hieman haastavampaa: kaksi lyhyttä ja yksi pitkä käännös?

Rytmiharjoitukset ovat helpoimpia etummaisena laskevalle kapellimestarille. Vaihtakaa siis kärkilaskijaa joka laskun jälkeen, jotta kaikki saavat harjoitusta. Paikan vaihtaminen kannattaa myös siksi, että yhdessä tekemisen ilon kokevat voimakkaimmin ne perässähiihtäjät.

Pysy ajan tasalla alamäkimaailman tapahtumista, tilaa Ski.fi-uutiskirje!

Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Sappeeta kehitetään asiakkaiden toiveiden mukaan. Saadun palautteen perusteella parkkia muokataan kaudelle 2024–2025 entistäkin paremmaksi.
Saariselkä on saamelaisalueella ja Lapin kultamailla. Luontoelämyksen täydentää Urho Kekkosen kansallispuisto.
Antti Autti nousee Skiexpon lavalle kertomaan leffaprojekteistaan sekä vapaalaskusta Suomessa. Kuva: Jaakko Posti
Levin talvi on ennätyspitkä. Laskettelukausi alkoi 4.10.2024 ja kauden viimeiset kurvit on tarkoitus piirtää rinteeseen 18.5.2025.
Talma on parkkilaskijoiden suosiossa. Keskuksen toimitusjohtaja Aleksi Vesimäki testaamassa reilien luistoa.
Vihti Ski Centerin toimitusjohtaja Sami Uotila on panostanut lumeen ja lumetusjärjestelmiin. Laskettelukausi 2024–2025 on tarkoitus käynnistää säilölumen avulla jo lokakuussa.
Tästäkin voi laittaa vielä paremmaksi. Rukan suosittu parkki on muokattu vastaamaan maailmancupin vaatimuksia.
Ylläksen bike parkissa näkyy ammattitaito, tyyli ja laatu, ja sen takia keskus pääsi nostamaan Vuoden Bike Park 2024 -palkinnon.
Mikä bike park ansaitsee halutun ja himoitun palkinnon? Osallistu valintaan ja voit voittaa kausikortin!
Porilaiset sen todistavat: 30 metriä on riittävä korkeusero monipuoliselle bike parkille.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Treenejä laskettelijalle: paino eteen

Laskettelu

Äidin ja isän paikka on rinteessä

Keskusuutiset
Liikunta kavereiden kanssa ulkoilmassa tekee ihmeitä terveydelle.

Murheet unohtuvat ja mieliala kohenee – näin laskettelu lisää henkistä hyvinvointia

Laskettelu