Messilä 18.12.2024

Ukkohallan talveen uutta energiaa

Laskettelukaudelle 2020–2021 Ukkohallan lumetusta on kehitetty, opastasteita parennetaan ja rinteiden kunnostukseen sekä huoltoon kiinnitetään entistä enemmän huomiota. Laskettelukaudelle 2020–2021 Ukkohallan lumetusta on kehitetty, opastasteita parennetaan ja rinteiden kunnostukseen sekä huoltoon kiinnitetään entistä enemmän huomiota.
Hyrynsalmella sijaitseva Ukkohalla saa uutta energiaa laskettelukauden 2020–2021 kynnyksellä, kun keskukselle on tullut kolme uutta yrittäjää. Kolmikkoa yhdistää vankka laskutausta, historia Ukkohallasta sekä halu kehittää keskusta.

Ukkohalla saa uuden johdon kauden 2020–2021 alussa. Toimitusjohtajana on aloittanut 1.11.2020 laskettelukeskuksen hyvin tunteva Teemu Muhonen. Hän on myös yksi Ukkohallan kolmesta uudesta osakkaasta. Muut ovat Charlotta Avellan sekä Janne Keränen. Kolmikko on ostanut keskuksen edellisen toimitusjohtajan Kimmo Kyhälän osuuden Hiihtokeskus Ukkohallasta.

Rinteen käyttäjästä rinnetyöntekijäksi

Tuore toimitusjohtaja on lasketellut rinteissä pienestä pitäen, ensin suksilla ja sitten laudalla.

”Meillä kaikilla on laskutaustaa ja lasketaan edelleen aktiivisesti. Itse lasken pääsääntöisesti parkkia laudalla, Janne taas viihtyy parkissa suksilla. Charlotte on enemmän suuntautunut vapaalaskuun”, Teemu kertoo.

Ukkohalla on tullut kolmikolle tutuksi myös ammatillisesti. Teemu Muhonen tuli keskukseen kaudeksi 2011–2012 töihin rinnetyöntekijäksi ja rakentamaan parkkia. Keskuksen lähes kaikki tehtävät vuokraamosta ja tamppareista lähtien on ehtinyt tulla tutuiksi. Hän on toiminut myös Ukkohallan rinnepäällikkönä, joten toimitusjohtajalla on laaja näkemys keskuksen kokonaisuudesta.

Myös muille uusille osakkaille Ukkohalla on tuttu entuudestaan. Janne Keränen on ollut töissä Ukkohallan rinteillä lähes yhtä pitkään Teemun kanssa. Charlotta on osallistunut muutaman vuoden keskuksen markkinointiin ja ottaa ensi vuonna kokonaisuuden kokonaan haltuun.

Ryhmäkuvassa Ukkohallan uusi johto, eli Charlotta Avellan, Teemu Muhonen ja Janne Keränen.

Ukkohallassa kaikki on lähellä

”Ukkohalla on helmi, jossa voi harrastaa monipuolisesti. Kaikki tarvittava löytyy kävelymatkan päästä. Sata metriä kun kävelee, niin on rinteessä, vedessä, ladulla tai luontopolulla. Ei tarvitse lähteä autolla paikasta paikkaan”, Teemu Muhonen luettelee keskuksen valtteja.

Ukkohallassa majoitusta on vuosien saatossa kehitetty suunnitelmallisesti. Johtoon siirtyvän kolmikon tavoitteena on jo tälle talvelle kehittää asiakaskokemusta ja -palvelua:

”Muutimme lumetuslinjaa, jotta lumetus saadaan käyntiin entistä nopeammin ja aikaisemmin. Talveksi parannetaan myös rinnealueen kylttejä ja opasteita. Haluamme lisäksi kiinnittää huomiota rinteiden kunnostukseen ja huoltoon. Rinteet onkin tarkoitus ajaa entistä leveämmiksi. Kalustoakin vähän uudistetaan, sillä vuokraamoon tulee uudet maastohiihtovälineet”, Teemu listaa uudistuksia.

Ukkohalla viidessä vuodessa tunnetuksi

Uudella johdolla on selkeä palo kehittää Ukkohallaa pitkällä tähtäimellä.

”Keskus on rauhallinen ja helppo paikka lapsiperheille, mutta kunnon lastenalue puuttuu. Siihen investoidaan heti, kun on mahdollista.”

Myös viestintään halutaan panostaa:

”Haluamme laskettelukeskukseen lisää vieraita, joten Ukkohalla pitää saada entistä laajemmin suomalaisten tietoisuuteen. Haluamme kertoa miten kaunis paikka Ukkohalla on. Kainuun luonto on ehdottomasti näkemisen ja kokemisen arvoista.”

Teemu Muhosella on selkeä visio Ukkohallasta viiden vuoden kuluttua:

”Ukkohalla on monipuolinen matkailukeskus: alueelle on helppo tulla ja viihtyä jokaisena vuodenaikana.”

Toimitusjohtaja Teemu Muhonen haluaa tuoda Ukkohallan ja Kainuun luonnon entistä paremmin suomalaisten tietoisuuteen.
Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Granibacken ei tyydy nostalgiakylpyyn, vaan haluaa kehittyä. Uutta kaudelle 2024–2025 on säilölumi ja uusi lasten alue.
Laskuaika kannustaa mäkeen yhdessä perheen tai kavereiden kanssa. Laskiessa ulkoilmassa vietetty aika lisääntyy ja ruutuaika vähenee
Ylläksen Kesänkitunturilla rakkakivikko on vielä laajalti näkyvissä, mutta Pirunkurun pohjalle ja sen maljamaiselle yläosalle lunta on jo kerääntynyt ympäröivää maastoa enemmän. Järkeviä laskulinjoja ei löydy kuitenkaan vielä mistään.
Vuodenajat ovat sinänsä armollisia, että laskeminen ei luonnonlunta vaadi. Rinteet saadaan laskukuntoon jo pikkupakkasilla tehokkaiden lumetusjärjestelmien avulla. Entistä useammissa keskuksissa apuna on myös edelliseltä kaudelta säilötty lumi.
Merkittyjen rinteiden läheisyydestä löytyy upeita metsiä. Yksi tunnetuimmista ja suosituimmista Pyhän metsistä on Jackson. Kuva: Jaakko Posti
Ski.fi:n joulukalenteri arpoo joka adventti laskettelijoita ja lautailijoita ilahduttavia paketteja.
Ellivuori kehittyy nyt vauhdilla. Kauden 2024–2025 merkittävin uudistus on ravintolan ja vuokraamon kattava päärakennus.
Sappeeta kehitetään asiakkaiden toiveiden mukaan. Saadun palautteen perusteella parkkia muokataan kaudelle 2024–2025 entistäkin paremmaksi.
Saariselkä on saamelaisalueella ja Lapin kultamailla. Luontoelämyksen täydentää Urho Kekkosen kansallispuisto.
Antti Autti nousee Skiexpon lavalle kertomaan leffaprojekteistaan sekä vapaalaskusta Suomessa. Kuva: Jaakko Posti

Lumilautaliiton uusimmat

Lue lisää

Ukkohalla: 30 vuotta kinosten keskellä

Ukkohalla

Äidin ja isän paikka on rinteessä

Keskusuutiset
Artikkelin kirjoittaja Mikaela Räsänen (kuvassa oikealla) kirjoittaa veljensä Renen (vasemmalla) kanssa myös Junnut takamaastossa -blogia.

Lapset kertovat: vinkit onnistuneeseen hiihtolomaan

Keskusuutiset