Messilä 18.12.2024

Vihti Ski säilöö lunta ja saa huippuhienon hissin

Vihti Skin yrittäjä Sami Uotila (kuvassa) haluaa tarjota pitkän laskettelukauden ja tunturimaista tunnelmaa. Vihti Skin yrittäjä Sami Uotila (kuvassa) haluaa tarjota pitkän laskettelukauden ja tunturimaista tunnelmaa.
Vihti Ski Center lähtee laskettelukauteen 2021–2022 kattavalla uudistuspaketilla: keskuksessa on uusi hulppea mattohissi, lisää lumetustehoa sekä Suomen eteläisin säilölumirinne.

Vihti Ski Center aikoo olla laskettelukaudella 2021–2022 lumivarmempi kuin koskaan, vaikka keskus on entuudestaankin tunnettu pitkästä kaudestaan. Onhan Vihti Ski vuodesta toiseen maamme ensimmäisten laskettelu- ja latukauden avanneiden joukossa. Kaikista uudistuksista suurimman huomion kerännee kuitenkin uusi hissi.

Talvi tehdään Vihtiin varhain. Rinteiden lisäksi keskukseen lumetetaan ensilumenlatu.

Vihti Ski Center rakentaa hulppean mattohissin

Vihtiin tuli aikoinaan Etelä-Suomen ensimmäinen mattohissi. Nyt keskukseen rakennetaan jo kolmatta mattohissiä. Pituutta uudella matolla on 150 metriä ja hissi on tuplasti tavallista mattohissiä nopeampi.

”Teemme Suomen moderneimman mattohissin, joka on myös Etelä-Suomen ensimmäinen katettu mattohissi. Hissiin tulee värivalomaailma, jota ei ole ennen Suomessa nähty”, laskettelukeskuksen yrittäjä Sami Uotila lupaa ylpeänä.

Uuden mattohissin rinne on helppo leveä mäki lapsille ja aloittelijoille. Rinteen reunaan tulee miniparkki ja rinteestä löytyy muutenkin paljon suorituspaikkoja lapsille.

Keskukseen on hankittu hurja määrä eri tyylisiä pressejä, pieniä hyppyreitä ja eläinhahmoja. Näitä saattaa mattohissirinteiden lisäksi löytyä muualtakin rinnealueelta. Hahmot ja suorituspaikat ovat varmasti lasten suosiossa, mutta myös apuna hiihdonopetuksessa.

Uuden mattohissin myötä keskus tarjoaa käyttöön 14 rinnettä ja 10 hissiä. Kasvanut kapasiteetti estää tehokkaasti ruuhkautumista myös kiireisimpinä päivinä.

Lisää lumitykkejä, entistä nopeampi lumetus

Vihti Ski Center tunnetaan pitkästä laskettelukaudesta. Kauden aikainen avaus on suorastaan kunnia-asia, onhan keskuksella tavoitteena avata aina ensimmäisenä pitkä rinne Etelä-Suomessa.

Vihti Skin päärinne saadaan lumetettua laskukuntoon reilussa parissa vuorokaudessa.

Nyt lumetusta on tehostettu entisestään. Uudet lumitykit mahdollistavat tehokkaan lumetuksen entistä lämpöisimmällä kelillä.

”Uudet Tappara-lumitykit mahdollistavat tehokkaan lumetuksen entistä lämpöisimmällä kelillä. Nyt voimme uusilla tykkeillä aloittaa lumetuksen elohopean laskettua asteen tai kahden verran pakkasen puolelle. Tarvitsemme vain pari pakkasvuorokautta päärinteen avaamiseen”, Sami Uotila kertoo.

Varhainen kauden avaus on varmistettu myös säilömällä viime kauden lumet Ensirinteeseen. Lumet levitetään rinteeseen heti kelien kylmetessä ja Ensirinteestä tulee siten Suomen eteläisin säilölumirinne.

Ensirinteen ohella avataan ensilumenlatu. Latulenkki on viime vuosien tapaan noin kilometrin mittainen. Parhaimmillaan ensilumenlatu on ollut kahtakin kilometriä. Kun kunnalliset ladut aukeavat, on ensilumen latu tehnyt tehtävänsä eikä ole enää käytössä.

Vihti Ski luo tunturitunnelmaa

Sami Uotilan visiossa Vihti Ski on etelä-suomalaisten tunturi – ainakin tunnelmaltaan.

”Siirsimme sompahissiä pari vuotta sitten. Nyt on parannettu kulkuyhteyttä, jotta laskettelijat pääsevät liikkumaan Vihti Ski -tunturin ympäri. Esimeriksi näin haluamme tuoda tunturitunnelmaa Etelä-Suomeen”, Sami Uotila kertoo.

Vanhana alppiässänä Sami Uotila haluaa osaltaan huolehtia lajin vetovoimasta ja ohjata uusia laskettelijoita mäkeen.

Hyvän suosion vuosien saatossa saanut ratakoulu jatkaa toimintaansa ja 3–4 -vuotiaille tarkoitettu ratakerho kasvaa. Tulevalle talvelle käynnistetään perjantaisin järjestettävä lumilautakoulu sekä parkkilaskemiseen keskittyvä freestyle-koulu.

Vihti Ski liikuttaa myös kuntalaisia tarjoamalla jo neljättä vuotta peräkkäin Vihdin kunnan peruskouluihin 1. ja 2. -luokkalaisille kausikortit rinteeseen. Aluksi kausikortit jaettiin vain ekaluokkalaisille, mutta nyt ilmaiset kausikortit jaetaan myös tokaluokkalaisille.

Vihti Ski lahjoittaa kausikortit kunnan eka- ja tokaluokkalaisille.

Luitko jo nämä?

Granibacken ei tyydy nostalgiakylpyyn, vaan haluaa kehittyä. Uutta kaudelle 2024–2025 on säilölumi ja uusi lasten alue.
Laskuaika kannustaa mäkeen yhdessä perheen tai kavereiden kanssa. Laskiessa ulkoilmassa vietetty aika lisääntyy ja ruutuaika vähenee
Ylläksen Kesänkitunturilla rakkakivikko on vielä laajalti näkyvissä, mutta Pirunkurun pohjalle ja sen maljamaiselle yläosalle lunta on jo kerääntynyt ympäröivää maastoa enemmän. Järkeviä laskulinjoja ei löydy kuitenkaan vielä mistään.
Vuodenajat ovat sinänsä armollisia, että laskeminen ei luonnonlunta vaadi. Rinteet saadaan laskukuntoon jo pikkupakkasilla tehokkaiden lumetusjärjestelmien avulla. Entistä useammissa keskuksissa apuna on myös edelliseltä kaudelta säilötty lumi.
Merkittyjen rinteiden läheisyydestä löytyy upeita metsiä. Yksi tunnetuimmista ja suosituimmista Pyhän metsistä on Jackson. Kuva: Jaakko Posti
Ski.fi:n joulukalenteri arpoo joka adventti laskettelijoita ja lautailijoita ilahduttavia paketteja.
Ellivuori kehittyy nyt vauhdilla. Kauden 2024–2025 merkittävin uudistus on ravintolan ja vuokraamon kattava päärakennus.
Sappeeta kehitetään asiakkaiden toiveiden mukaan. Saadun palautteen perusteella parkkia muokataan kaudelle 2024–2025 entistäkin paremmaksi.
Saariselkä on saamelaisalueella ja Lapin kultamailla. Luontoelämyksen täydentää Urho Kekkosen kansallispuisto.
Antti Autti nousee Skiexpon lavalle kertomaan leffaprojekteistaan sekä vapaalaskusta Suomessa. Kuva: Jaakko Posti

Lumilautaliiton uusimmat

Lue lisää

Vihti Ski Centerin kausi on tunnetusti pitkä.

Hiihtämään lokakuussa? Näin se onnistuu Vihdissä!

Keskusuutiset
Kalle Palander kunnioittaa hiihtoresortten lumetusosaamista. ”Rinteet on saatu kuntoon järjettömällä työmäärällä. Onneksi ihmiset alkavat pikkuhiljaa ymmärtämään, että lumi ei synny itsestään”, Palander huomauttaa.

Kalle Palander – lumen lähettiläs

Keskusuutiset
Kun kipinä on syttynyt, kannattaa lisäoppia hakea hiihtokoulusta.

Näin onnistuu pikkulapsen ensimmäinen kerta rinteessä

Hiihtokoulu